2021/03/09
Ultima ora:
Acasa | Articole | Imputernicitii – zei printre lucratori

Imputernicitii – zei printre lucratori

27.09.2018

C O M U N I C A T

Împuterniciții – zei printre lucrători

           Acum doi ani, la Bilanțul Inspectoratului General al Poliției Române, pe vremea când la prezidiu stăteau mai mulți oficiali decât cei care lucrau efectiv în Ministerul Afacerilor Interne, taica și-a încheiat speech-ul cu următoarea frază ”Să dea Dumnezeu să ne țină sănătoși la minte pe noi cei prezenți în această sală, că trăim într-o țară de nebuni”.

          Inițial am vrut să-l contrazicem. Astăzi, însă, trebuie să îi dăm dreptate! Peste tot în M.A.I. au apărut ”împuterniciții”, care mai de care, unul mai deștept decât altul. Și cum cu siguranță cineva din birourile de sus îi monitorizează și le solicită tot felul de prostii, acești domni, ducându-i capul probabil cât mai puțin, dispun tot felul de măsuri, una mai legală și temeinică decât alta, împotriva oamenilor care au lucrat sau lucrează de ani buni în sistem.

          Este un lucru relativ minor cel pe care vi-l aducem astăzi în atenție, dar dacă așa se procedează și așa se tracasează lucrătorii pentru astfel de ”greșeli”, trebuie să ne imaginăm ce pățesc polițiștii atunci când greșesc cu lucruri mai serioase.

          Este cazul unui polițist care lucrează la un birou cu publicul, cu privire la care, într-una din zile, un cetățean onest reclama faptul că nu are ecuson, așa cum de altfel ar fi fost normal. Dar minune! Polițistul nu a primit niciodată ecuson.

          Ulterior, polițistul primește ecusonul, dar bineînțeles că este chemat de împuternicit, muștruluit, că vorba aia, ”lucrează pe plantația lui”, și amenințat că va fi dat afară. De asemenea, acesta i-a mai spus și că pentru că nu a primit ecusonul la timp, ar fi putut să își lege legitimația de gât.

           Sindicatul Național al Agenților de Poliție îi transmite acestui împuternicit să poarte el legitimația la gât dacă tot o consideră o idee bună și, eventual, să meargă cu ea pe stradă ca să observe și el cât de mulțumiți sunt cetățenii de serviciile oferite de poliție!

          Anexăm atenționarea primită pe nedrept de polițistul fără ecuson, iar împuternicitului îi dorim, vorba lui taica, să rămână sănătos la minte și să nu mai tracaseze și să hărțuiască oamenii după bunul plac.

BIROUL EXECUTIV CENTRAL

”Uniți vom fi puternici!”

Scroll To Top