2021/05/10
Ultima ora:
Acasa | Articole | Implicarea SNAP in rezolvarea problemelor politistilor

Implicarea SNAP in rezolvarea problemelor politistilor

Antet-SNAPNesecret
Nr. 11725 / 14.12.2016

COMUNICAT

In data de 13.12.2016 la sediul IGPR a avut loc o videoconferinta care a fost condusa de Inspectorul General, iar din partea organizatiei noastre a participat vicepresedintele SNAP Tiulescu Remus.

Cu aceasta ocazie au fost discutate probleme de natura profesionala si in acelasi timp atragand atentia factorilor de conducere din cadrul IPJ-urilor si celelate structuri de respectarea tuturor drepturilor politistilor prevazute de legile in vigoare, asigurarea concediului suplimentar (C.A.) pana la finalul anului 2016 deoarece acesta nu mai poate fi
luat anul urmator.

Cu privire la politistii ce au promovat examenele din luna noiembrie 2016, in partea a doua a lunii ianuarie-2017, se vor deplasa la centrele de formare profesionala in vederea participarii la cursurile de specialitate.

Totodata a fost adusa in discutie modul de repartizare a salariilor de exceptie pentru perioada 01.01.2017 – 30.06.2017. Organizatia noastra a propus respectarea proportionalitatii , respectiv 80% catre agentii de politie si 20% catre ofiterii de politie, nu cum a fost procedat in perioadele anterioare.

In anul 2017- luna ianuarie vor fi scoase la concurs un numar de 797 functii de ofiteri cu trecerea directa din corpul agentilor de politie si un numar de 2236 de functii de agenti de politie din sursa externa, urmand ca examenele sa aiba loc in prima perioada a lunii Februarie 2017, data exacta va fi stabilita si comunicata ulterior.

Domnul Inspector General, la solicitarea organizatie noastre privind incheierea unui Acord intre IGPR si SNAP, ne-a asigurat ca in saptamana 19.12.2016 – 23.12.2016 acesta va fi semnat de ambele parti.

O delegatie a organizatiei noastre, in acelasi timp cu videoconferinta din cadrul IGPR a fost prezenta la Ministerul Afacerilor Interne la intalnire cu ministrul actual, unde au fost purtate discutii cu problemele reale ale politistilor si politistilor de frontiera.

Domnul ministru ne-a transmis pozitia dumnealui fata de aspectele grave prezentate in acelasi timp regretul fata de noi ca nu mai are timpul necesar sa ne ajute in rezolvarea lor si considera ca cea mai strigenta problema ridicata este schimbarea statutului politistului.

Biroul Executiv Central
“Uniti vom fi puternici”

Scroll To Top