2021/08/03
Ultima ora:
Acasa | Articole | Hotul care striga hotii!

Hotul care striga hotii!

Antet-SNAP

Mică precizare la marea I N F O R M A R E din 08.10.2014

a unui sindicat din MAI

În literatura populară românească exista unele proverbe cum ar fi: „să nu umblii cu cioara vopsită”, „ minciuna are picioare scurte” sau „adevărul stă scris printre rânduri”. În cele de mai jos am să mă axez mai mult pe ultimul proverb .

În INFORMAREA postată de acest sindicat din MAI, probabil Si pentru că la nivelul lor central nu ştie stânga ce face dreapta, aceştia acuză Si arată cu degetul spre două sindicate care chipurile au început să ademenească poliţişti cu promisiunea că dacă se înscriu în rândurile lor, vor demara acţiuni în instanţă pentru recuperarea unor drepturi salariale, cuvenite pentru munca prestată, etc…Lăsând la o parte faptul că eu îi consider pe poliţişti oameni cu capul pe umeri, care pot discerne singuri la ce organizaţie sindicala să adere, fără a se lăsa „ademeniţi”, am să le aduc aminte că această practică se regăseşte în propria ogradă. Si anume pe la începutul anului 2014, BT Bihor al acestui sindicat a început o acţiune care a continuat până nu de mult, de ademenire sau de ai face pe poliţişti să nu plece din sindicat promiţând, ce altceva decât, citez din înştiinţarea lor: „urmează să demareze deschiderea unui proces de recuperare a drepturilor salariale neacordate”. Ce cunoscută mi se pare expresia; oare de unde? Mai mult aceştia spuneau că doresc să recupereze drepturile salariale cunoscute sub denumirea de cel de al 13-lea salariu şi mai cereau agentilor de poliţie care au beneficiat de sporul de 25% pentru studii superioare , să le specifice şi acest fapt , verbal spunându-le ca vor deschide proces şi pentru recuperarea acestuia. Ce uitau să le spună erau prevederile art.171 din Codul muncii şi anume (l)-Dreptul la acţiune cu privire la drepturile salariale, precum şi cu privire la daunele rezultate din neexecutarea în totalitate sau în parte a obligaţiilor privind plata se prescrie în termende 3 ani de la data la care drepturile respective erau datorate. Dacă memoria nu mă înşeală (ceea ce nu ar fi nimic neobişnuit datorită multitudinii de drepturi pierdute sau neacordate politiştilor în ultimii 5-6 ani), dreptul privind acordarea celui de al 13-lea salariu ne-a fost luat în anul 2010, iar la IPJ Bihor sporul de 25% pentru studii superioare, a fost de cei mai mulţi pierdut înainte de luna decembrie 2009. Deci acţiunile promise se pare că ar fi fost tardiv demarate! Oare de ce acestia nu au deschis acţiunile în instanţă atunci când era momentul oportun şi când cel puţin în Bihor era singurul sindicat?

Să revenim la proverbul nostru „adevărul stă scris printre rânduri” şi ne vom da seama că am găsit acel adevăr de printre rânduri. Adevărul se rezumă la faptul că unul dintre cele două sindicate care „ademenesc” poliţişti cu acţiuni în instantă, este chiar cel care ne face INFORMAREA. Curat caragialesc Nene Iancule!

Lăsând la o parte faptul că fiecare organizaţie are dreptul să decidă ce acţiuni doreşte să demareze, consider că atât timp cât există o minimă şansă să se poată recupera sau obţine un drept, merită încercat. Nu am nici cea mai mică problemă să văd că o organizaţie sau alta deschid actiuni în instanţa, e treaba lor, dar nu implicaţi şi nu jigniţi capacitatea fiecărui poliţist de a analiza si de a decide ce vrea. Domnilor, din acest sindicat, cred că poliţistul din ziua de azi are dreptul să ne spună el ce aşteaptă de la noi şi nu să i se sugereze prin diferiţi aplaudaci mânaţi de interese obscure, ce cale să urmeze.

Am dorit să fac această mică precizare, pentru că, a arunca pisică moartă, în curtea altora, mi se pare lipsit de orice normă etică.

Membru al B.Ex.C. al SNAP Romania
Presedinte al BT Bihor
Ag. şef pr. Găvruţa Alin Dan

Hotul care striga hotii!_Page_3 Hotul care striga hotii!_Page_4

 

Scroll To Top