2020/11/24
Ultima ora:
Acasa | Articole | FSDPR Alexandru Ioan Cuza a decis

FSDPR Alexandru Ioan Cuza a decis

antetNesecret
Nr. 384 / 22.10.2014

COMUNICAT

Cu privire la numeroasele solicitări ale membrilor noştri de a desfăşura proteste privind obţinerea şi respectarea drepturilor poliţiştilor, suntem în măsură să vă comunicăm următoarele:

Federaţia Sindicatelor Democratice a Poliţiştilor din România ,, Alexandru Ioan Cuza” a hotărăt să nu organizeze şi să nu participe la manifestari de protest, in perioada campaniei electorale, pentru a nu da conotaţii politice acţiunilor sindicale.

Conducerea Ministerului Afacerilor Interne experimenteaza acum politica paşilor mărunţi prin micile si ezitantele reglementări necesare, facute în ultima perioada, la solicitarea F.S.D.P.R. – ,, Alexandru Ioan Cuza” privind: avansarea in grad, introducerea normei de echipament in salariu, acordarea salariilor de excelenţă; plata sporului pentru zilele de sâmbătă, duminică şi sărbătorile legale; plata sumelor restante pentru echipament aferente primului trimestru 2014.

F.S.D.P.R. – ,, Alexandru Ioan Cuza” prefera o strategie mai hotărâtă şi avertizează atât conducerea M.A.I. cât şi Guvernul Romaniei ca este timpul paşilor mari şi fermi şi că poliţiştii mai au de recuperat urmatoarele drepturile taiate abuziv:

– al 13-lea salariu;
– primele de vacanţă;
– ajutoarele băneşti acordate poliţiştilor care se pensionează.

Reamintim de asemenea, ca pentru toate categoriile de salariati din sectorul bugetar s-au găsit soluţii si s-au adoptat măsuri reparatorii pentru tăierile salariale, dar se pare ca pentru poliţişti nu se găsesc niciodată soluţii, deşi aceştia au suferit şi ei reduceri salariale considerabile.

Organizatia noastra intentioneaza prin acest comunicat sa atraga atentia tuturor factorilor cu putere decizionala, cu privire la modul defecuos in care a functionat pana in prezent institutia Politiei Romane, datorita unei finantari cu mult sub nevoile reale, fapt ce a condus pe cale de consecinta la scaderea calitatii serviciului politienesc. Totodata simplificarea legislatiei ar conduce la eficientizarea activitatilor prestate de politisti in slujba comunitatii.

Liderii F.S.D.P.R. – ,, Alexandru Ioan Cuza” reprezinta interesele şi drepturile a peste 12.000 de membrii, sunt responsabili şi inteleg să facă uz de toate formele de protest atunci când drepturile poliţiştilor sunt încalcate şi nu vor ezita sa iasa in strada, atunci cand calea dialogului nu va da rezultate!

Biroul Executiv Central

Scroll To Top