2021/06/18
Ultima ora:
Acasa | Articole | Fara REFORMA, ramanem in prapastie.

Fara REFORMA, ramanem in prapastie.

7.10.2019

C O M U N I C A T

Fără REFORMĂ,  rămânem în prăpastie.

O criză fără precedent “despoaie” Poliția Română de ultima speranță. De la Revoluția din ’89, niciodată, Poliția Română n-a traversat o criză atât de adâncă, cu reverberații în toate segmentele sociale. 

Din nevoile polițiștilor s-a născut Sindicatul Național al Agenților de Poliție, și tot de atunci,  am venit cu soluții, planuri de reforme, dar cei care au ținut frâiele țării au fost prea ocupați că să ne audă ori să conștientizeze rolul Poliției Române. Au știut să-i îngenuncheze pe polițiști, care au multe obligații, iar drepturi, puține și nerespectate. 

Și s-a ajuns aici, într-o  prăpastie a nepăsării, în care ne-au împins și din care nu mai putem ieși.

Nimeni nu găsește sau, mai rău, nu dorește să înceapă adevărata reformă a Poliției Române, prin care polițistul să recapete încrederea societății și să-și primească înapoi demnitatea care i-a fost luată. Nu putem să negăm faptul că haosul și dezinteresul decidenților au hrănit corupția și, da, avem printre noi polițiști corupți. Dar, pentru asta, avem structuri care ar trebui să combată actele de corupție din rândul polițiștilor, însă, aceleași structuri speciale au căpătat altă menire. 

N-am văzut vreun șef din poliție care să aibă vreo reacție față de situația în care se află Poliția Română. Lașitatea acestora  vine tocmai din înverșunarea cu care își apără scaunele, banii pentru că, se știe, unii au doar gândul înavuțirii. Clocesc pe funcții calde, iar răspunzători în fața instituțiilor sunt doar Agenții de Poliție. 

S.N.A.P. așteaptă ca reforma să înceapă de îndată, parlamentul, specialiștii, să se mobilizeze să demareze reconstrucția Poliției de la temelie, indiferent de efort și costuri!

Așteptăm să fim chemați la consultări, chiar dacă trebuie să reluăm toate cele pe care le-am tot spus și care,  dacă ar fi fost puse în aplicare, n-am mai fi fost aici!

Întreg sistemul MAI are nevoie de o strategie pe termen mediu sau lung. Să începem cu pregătirea profesională a polițistului, pentru că doar un polițist bine pregătit și cu demnitatea neștirbită,  poate să aplice legea și să vegheze la respectarea ei!

BIROUL EXECUTIV CENTRAL

”Uniți vom fi puternici!”

Scroll To Top