2021/08/03
Ultima ora:
Acasa | Articole | Fara efort financiar!
Fara efort financiar!

Fara efort financiar!

05.11.2018

C O M U N I C A T

Nu necesită efort financiar!

Sindicatul Național al Agenților de Poliție se află în permanentă legătură atât cu Centrul de Psihosociologie din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, cât și cu alte instituții, pentru a găsi cea mai bună soluție pentru schimbarea atribuțiilor psihologilor M.A.I.

În urmă cu câteva zile, un tânăr coleg de-ai noștri, cu testarea psihologică la zi, a cedat din diferite motive și s-a ajuns la o tragedie.

Apel către Poliția Română!  Schimbați obiectivul activității psihologilor din unități!

Poliția Română trebuie să înțeleagă că dacă obiectivul psihologilor de unitate nu va fi schimbat și ne vom rezuma doar la acele teste superficiale lucrurile vor merge în aceeași direcție greșită, cum de altfel se întâmplă de foarte mulți ani.

Atât timp cât obiectivul rămâne același, atât timp cât tot ce interesează este dacă testul a fost ”dat corect”, atât timp cât psihologul nu este prietenul polițistului, nu se va schimba nimic și, din păcate, astfel de tragedii se vor petrece în continuare sau chiar se vor înmulți.

Psihologul trebuie să meargă în misiuni de patrulare, de intervenție cu polițiștii pentru a-i putea înțelege cât mai profund și pentru a-i putea consilia exact cu ceea ce polițiștii au nevoie. Psihologul trebuie să socializeze cu polițiștii, să stea între ei, să îi asculte și să înțeleagă exact cu ce probleme se confruntă aceștia. Trebuie să le garanteze confidențialitatea și să îi ajute să aibă încredere în el pentru că frica polițiștilor că vor fi ”pârâți” la inspectorul șef și că se se va lua o măsură împotriva lor face ca această consiliere să fie inutilă. Psihologul nu trebuie să fie un instrument cu care inspectorul șef îi pedepsește pe polițiști, ci trebuie să fie prietenul lor și să îi ajute real să treacă peste problemele pe care aceștia le au!

Domnilor manageri, domnule Inspector general, aceste schimbări despre care vorbim nu necesită un efort financiar deosebit, ci se pot realiza prin schimbarea mentalității și a abordării!

BIROUL EXECUTIV CENTRAL

”Uniți vom fi puternici!”

Scroll To Top