2021/05/10
Ultima ora:
Acasa | Articole | F.S.D.P.R. ”Al.I. Cuza” a luptat, lupta si va lupta pentru drepturile politistilor!

F.S.D.P.R. ”Al.I. Cuza” a luptat, lupta si va lupta pentru drepturile politistilor!

antet
Nesecret
Nr. 346 / 08.07.2014

C O M U N I C A T
F.S.D.P.R. ”Al.I. Cuza” a luptat, luptă și va lupta pentru drepturile polițiștilor!

În ultima lună, Federația Sindicatelor Democratice a Polițiștilor din România ”Alexandru Ioan Cuza” (F.S.D.P.R.) a purtat negocieri privind următoarele aspecte referitoare la polițiști:

  • ordinul privind decontarea cheltuielilor poliţiştilor care lucrează în alte localităţi decât cele de domiciliu
  • modificarea ordinului privind acordarea salariilor de excelenţă
  •   acordarea sporului de 25% pentru studiile superioare
  • modificarea ordonanţei privind sporul pentru sâmbetele şi duminicile lucrate şi elaborarea normelor de aplicare.

Astfel, în data de 04.07.2014 F.S.D.P.R. a fost informată de către secretarul de stat, chestorul principal de poliție FLOREA OPREA despre faptul pentru a acorda o atenție cât mai mare drepturilor supuse dezbaterilor în data de 08.07.2014, ora 13, va avea loc o întâlnire de lucru la care va participa și viceprim-ministrul pentru securitate națională și ministrul Afacerilor Interne, dl GABRIEL OPREA.

F.S.D.P.R. înțelege să epuizeze mai întâi toate căile de dialog social, iar în funcție de rezultatul negocierilor vom informa polițiștii cu privire la deciziile care au fost luate, iar în funcție de acestea se vor organiza sau nu proteste.

F.S.D.P.R. consideră că sporurile trebuie acordate în principal polițiștilor care lucrează în stradă și nu celor din birouri. De asemenea, considerăm că este oportună modificarea cuantumului chiriei, în sensul acordării aceleiași sume de bani pentru agenți, cât și pentru ofițeri, precum și modificarea indicilor de salarizare ai agenților de poliție care au fost negociați de ”alții” în anul 2009, indici de salarizare care trebuie aduși la ”normalitate” (agenții de poliție au un indice de salarizare de la 1,90 la maxim 2,60, iar ofițerii de poliție au indicele de salarizare de la 2,60 la 12).

F.S.D.P.R. roagă polițiștii să fie activi în sesizarea oricăror probleme profesionale privind legislația de acordare a drepturilor, precum și a abuzurilor privind nerespectarea drepturilor deja câștigate, dar neacordate de unii șefi din motive de ”interpretare inteligentă”.

BIROUL EXECUTIV CENTRAL

 

Scroll To Top