2020/11/24
Ultima ora:
Acasa | Articole | Dupa parerea IGPR agentii nu ar fi capabili sa fie experti criminalisti

Dupa parerea IGPR agentii nu ar fi capabili sa fie experti criminalisti

Antet-SNAPNesecret
Nr. 8632 / 25.02.2015

C O M U N I C A T
”După părerea IGPR agenții nu ar fi capabili să fie experți criminaliști”

Mare ne-a fost mirarea când citit adresa IGPR nr. 323908/12.02.2015, adresă care este mai degrabă o manifestare de dezgust comunist într-un limbaj de lemn față de ”întrebările incomode” ale organizației noastre sindicale.

Sindicatul Național al Agenților de Poliție a sesizat aberațiile juridice ale IGPR cu privire la categoriile de personal care pot participa la examenul de acreditare ca expert criminalist printre care nu se regăseau agenții de poliție, ci doar ofițerii de poliție și personalul contractual de specialitate.

Într-o Poliție europeană, și democratică pe deasupra, ar trebui să existe egalitatea de șanse pentru toate categoriile de personal care are potențial de dezvoltare profesională și nu să existe dispoziții comuniste vădit discriminatorii care stabilesc după bunul plac criterii de participare la examene care au doar menirea de a exclude agenții de poliție din ”ecuație”.

IGPR consideră că agenții de poliție nu au potențial de dezvoltare pentru a deveni experți criminaliști, aceștia având ”roluri complementare” (așa cum ne-a fost comunicat prin adresa IGPR nr. 86910/09.12.2014).

Organizația noastră sindicală nu poate să rămână indiferentă la problemele agenților de poliție și ca urmare a ”sictirurilor milițienești oficializate” vom sesiza Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, precum și instanțele de judecată pentru înlăturarea abuzurilor desprinse parcă din epoca ceaușistă în care ”șăful ăl mare are mereu drepatate”.

Pentru a nu cădea într-o pantă strâmbă (ca și mintea unor șefi care se cred ”patroni de agenți”) alăturat vă anexăm corespondența purtată de organizația noastră sindicală cu IGPR, pentru a vedea și dumneavoastră că cele prezentate sunt pe deplin justificate.

BIROUL EXECUTIV CENTRAL
”Uniți vom fi puternici!”

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14

Scroll To Top