2019/08/19
Ultima ora:
Acasa | Articole | Discriminare, fara discutii!

Discriminare, fara discutii!

26.02.2019

C O M U N I C A T

Discriminare, fără discuții!

Sindicatul Național al Agenților de Poliție a denunțat mereu anomalia care guverneză sistemul de învățământ al M.A.I. (unic în Europa), un sistem bicefalic, care generează șefi și “pălmași”. În nicio țară europeană nu există mai multe școli pentru cei ce aleg să devină polițiști, cum, la fel, niciunde polițiștii nu sunt discriminați încă din prima fază de acces la un nivel de învățământ superior.

Mai rău decât atât, după un șir de discriminări pe linie de muncă și salarizare a agenților, sistemul M.A.I. ne umilește punând semnul egal între un (deja) polițist și un civil, aliniați la linia de start a Academiei de Poliție. În concret, este vorba despre agenții care doresc să avanseze în carieră, dar nu optează pentru o facultate de drept, cel mai probabil privată, ci vor să urmeze cursurile Academiei de Poliție. Ce diferență este între ei, polițiștii, care optează pentru cursurile Academiei la frecvență redusă și un tânăr care habar nu are despre meseria de poliţist?

Sistemul răspunde: niciuna!

Astfel, de la înscriere și pană la proba de evaluare a cunoștințelor, polițistul va trece, din nou, prin probele eliminatorii. Este ca și cum polițistul a activat la aprozarul de la colțul străzii ori a avut stilul de viață necondiționat al candidatului “outsider”.

De departe, “protejații”, când vine vorba de probe eliminatorii, sunt ofițerii specialiști recrutați din sursă externă!

Concluzia: discriminarea perpetuă a agenților arată disprețul conducerii M.A.I. față de cei care într-adevăr au demonstrat profesionalismul lor și loialitatea față de un sistem care-i așază mereu pe ultima poziție în lista de “interes”.

BIROUL EXECUTIV CENTRAL

”Uniți vom fi puternici!”

Scroll To Top