2021/04/17
Ultima ora:
Acasa | Articole | Dinastia “Imparatului” a luat sfarsit!

Dinastia “Imparatului” a luat sfarsit!

Nesecret

Nr. 11469  / 02.09.2016

 

Dinastia ’’Împăratului’’ a luat sfârșit!

 

Cu ajutorul generalilor din Ministerul Afacerilor Interne dar și cu sprijinul serviciilor secrete, fostul ministru Tobă Petre a avut o carieră fulminantă. Dintr-un subinginer, ministrul demisionar de la MAI a ajuns să conducă un imperiu, din postura de șef al Poliției Române, apoi cea de demnitar , ajungând să fie supranumit Împăratul.

I se spunea ’’Împăratul’’ pentru că atunci când era la șefia Inspectoratului General al Poliției Române, numirile se făceau politic și pe …

Circula o vorbă la acea vreme printre șefii de inspectorate județene, atunci când mergeau la IGPR: ‘’ Unde te duci?’’ iar răspunsul era, ’’La Împăratul!’’. Tot pe  vremea ’’Împăratului’’ concursurile  se țineau de formă, câștiga ’’cine trebuia’’.

La vremea respectivă, Sindicatul Național al Agenților de Poliție a atras atenția prin toți liderii săi din teritoriu dar și prin Biroul Executiv Central, că lucrurile nu funcționează deloc așa cum ar trebui. Încă de când la șefia Ministerului Afacerilor Interne a fost numit Oprea Gabriel, am cerut schimbarea Statutului Polițistului din temelii, mai mult decât atât, Iulian Surugiu, fostul președinte SNAP de la acea vreme, a cerut modelarea, chiar desființarea Academiei de Poliție (locul unde generalii doctoranzi au scos și încă scot ‘’doctori’’ pe bandă rulantă și sume grele de bani). De bună-credință, fostul președinte SNAP și actualul președinte au considerat că dacă va fi doar o singură Școală de Poliție, prin care vor trece toți cei care vor deveni polițiști într-o perioadă de 1 an, 1 an și jumătate, în care vor acumula minime cunoștințe despre meseria de polițist, după care cinci ani vor lucra ca polițiști în stradă, se vor specializa în ce doresc, vor da adevărate examene și nu ca pe timpul ‘’Împăratului‘’, vor deveni ofițeri și vor ști să ia deciziile cele mai corecte.  În  nicio țară civilizată nu există două forme de școlarizare care să formeze polițiști, așa cum în România avem, Școala de Agenți care pregatește polițiști de stradă  și o Academie de Poliție care califică un număr mare de șefi ce populează birourile poliției.

Învățământul în MAI este unul de tip sovietic în care nu s-a  modificat nimic din 1970, pe lângă care s-au mai creat facultăți pentru a scoate doctoranzi.

Revenind la fostul ministru de interne, Tobă Petre, dacă ne uităm pe comunicatele și declarațiile SNAP de la vremea când colegul nostru Bogdan Gigină a murit la datorie, vom vedea ca noi am susținut faptul că, vinovați de tragedie sunt cei care au semnat și aprobat documentele pentru coloana oficială.

Și acum ne-am limpezit văzând că domnii generali și fostul ministru Tobă Petre au secretizat documentele pe 50 de ani!!! De ce???

La fel, ‘’Împăratul‘’, sub dinastia lui i-a semnat și l-a avansat înainte de termen pe domnul Căpîlnaș  sau ‘’ofițerul preot‘’ cum este cunoscut, până la funcția de șef coloană antemergători,  după ce a condus făra să posede permis de conducere timp 18 ani, mașinile Episcopiei și ale MAI.

Domnului fost ministru Tobă Petre i-au plăcut funcțiile înalte, insă din proprie inițiativă, de pe posturile pe care le-a ocupat, nu a făcut nimic pentru polițiști.

Ne amintim că in noiembrie, 2014, când în restaurantul Excelsior SNAP se pregătea să picheteze pe ministrul de atunci, Oprea Gabriel, pe motivul că polițiștii nu primeau sporul de 75% pentru Sâmbete, Duminici și Sărbători Legale, când Tobă Petre fost consultat de către Oprea, ‘’Împăratul’’ a spus că polițiștii beneficiază de toate drepturile și că liderii SNAP vorbesc prostii.

În consecință, chiar dacă reprezentanții (așa cum s-a întâmplat cu fostul nostru lider), vor fi în continuare executați de către generali și structura care ar trebui să-i apere pe polițiști, SNAP militează  pentru:

 

  • Schimbarea Statutului Polițistului
  • Schimbarea formei de învățămînt din cadrul MAI
  • Ministrul de Interne trebuie să fie persoană politică
  • Recuperarea drepturilor tăiate la 31 decembrie, 2009, respectiv:
  • Prima de vacanță
  • Al treisprezecelea salariu
  • Sporul de fidelitate
  • Sporul de 25% pentru studii superioare, tuturor agenților de poliție care au absolvit facultăți
  • Sporul de toxicitate pentru polițiștii din stradă să fie egal sau mai mare față de cel al șefilor din birouri
  • Sumele de banii pentru chirie să nu fie discriminatorii, să fie la fel atât pentru agenți cât și pentru ofițeri.

Biroul Executiv Central

’’Uniți vom fi mai puternici’’

Scroll To Top