2021/10/25
Ultima ora:
Acasa | Articole | Din pacate, tragediile continua

Din pacate, tragediile continua

 Nesecret,
19.04.2021

C O M U N I C A T
Din pacate, tragediile continua

Sindicatul Național al Agenților de Poliție regretă incidentul petrecut la Pitești, în care au fost implicați polițiști și în urma căruia un om și-a pierdut viața.

Autoritățile abilitate vor face cercetări în această cauză și cei vinovați vor răspunde penal pentru faptele lor, dar demisiile sau schimbările din funcție a unor șefi, în urma acestor evenimente tragice, nu modifică cu nimic problemele sistemului și lucrurile vor rămâne la fel, dacă nu se umblă la cauză.

Organizația noastră a atras atenția, în repetate rânduri și în mod public cu privire la faptul că Poliția Română funcționează în mod defectuos și că se impun imperativ unele măsuri, dar se pare că nimeni nu ne-a luat în serios.

Din punctul nostru de vedere, pe lângă reformarea de care am tot vorbit, principalele aspecte unde trebuie intervenit urgent sunt:

  • Schimbarea Legii de funcționare a Poliției Române și a Statutului Polițistului ;
  • Modificarea metodologiei de pregătire profesională și fizică a polițiștilor;
  • Schimbarea criteriilor de recrutare/acceptare în scolile de specialitate a viitorilor polițiști.

Cu toții ne dorim o poliție modernă, eficientă, la nivel european, dar acest lucru din păcate nu este posibil din cauza problemelor existente și nerezolvate de foarte mult timp, dintre care reamintim încă o dată: deficitul substanțial de personal, dotarea precară, legislația și procedurile de acțiune învechite, șefi numiți politic, psihologi subordonați șefilor și un buget nesustenabil.

Dacă nu vom reuși să schimbăm aceste lucruri și să intrăm în normalitate, incidentele tragice, în care își pierd viața polițiști și oameni nevinovați, se vor repeta, iar vina pentru acestea, este clar că nu poate fi atribuită exclusiv agentului din stradă.

BIROUL EXECUTIV CENTRAL
”Uniți vom fi puternici!”

Scroll To Top