2019/04/20
Ultima ora:
Acasa | Articole | Din ciclul ”Alba – neagra” | Nimeni nu stie cum este

Din ciclul ”Alba – neagra” | Nimeni nu stie cum este

17.07.2018

C O M U N I C A T

Din ciclul ”Alba – neagra”

Nimeni nu știe cum este

          Vă prezentăm o situație de ,,normalitate” din Poliția Română.

În urma demersurilor efectuate de către Sindicatul Național al Agenților de Poliție, conducerea Inspectoratului General al Poliției Române a acceptat ca, înainte de încadrarea promoției, să  fie analizate și aprobate rapoartele polițiștilor care au solicitat mutarea în cadrul altor unități decât cele în care activează.

          Lucru normal de altfel, având în vedere că printre colegii noștrii sunt foarte multe cazuri de-a dreptul sociale, în care aceștia sunt departe de casă și familie datorită repartizărilor la subunități, în funcție de nevoile sistemului.

Cu stupoare am fost informați că s-a ajuns într-o situație în care un agent de poliție, după ce i-a fost aprobat raportul de mutare de către ambii inspectori șefi, a predat legitimația și ,,nobilul” pistol Carpați, iar ca urmare a mutării într-un alt județ, a donat frigiderul, aragazul, butelia, a închis abomanetul de internet și a cheltuit bani pentru transportul mobilei.

Ulterior, după o săptămână de activitate la noul loc de muncă, acesta a fost anunțat că îi este revocată mutarea și că trebuie să revină la inspectoratul de unde a plecat, fără o motivație legală clară, invocându-se o situație ,,ambiguă” !!!

Nici până în prezent, cei de la minister sau de la I.G.P.R., nu au comunicat șefilor de unități dacă perioada contractuală este de doi ani sau de trei ani, pentru cei recrutați din sursă externă.

          Organizația noastră a luat legătura cu inspectorii șefi ai celor două județe, dar, stupoare, toată lumea așteaptă ordinul de la București. Alo, București, ne aude cineva?! Ne întrebăm cine suportă cheltuielile agentului de poliție, pe care trebuie să le facă datorită unor incompetențe manageriale?

          Credem că ar fi fost normal ca cei din birouri să cunoască legile și în baza lor să emită dispozițiile necesare în acest sens, astfel încât toată lumea să știe clar … ori e albă ori e neagră!

Scroll To Top