2021/06/18
Ultima ora:
Acasa | Articole | Dialogul Social – un pas spre normalitate

Dialogul Social – un pas spre normalitate

04.10.2018

C O M U N I C A T

Dialogul Social – un pas spre normalitate

Astăzi, 04.10.2018, va avea loc sedința Comisiei de Dialog Social, organizată la nivelul Ministerului Afacerilor Interne. Pe ordinea de zi a ședinței se află Proiectul de Hotărâre pentru modificarea și completarea Hotărârii Guvernului nr. 725/2015 pentru stabilirea normelor de aplicare a cap. IV din Legea nr. 360/2002 privind Statutul polițistului, referitoare la acordarea recompenselor și răspunderea disciplinară a polițiștilor.

În repetate rânduri, Sindicatul Național al Agenților de Poliție a atras atenția asupra faptului că și polițistul român este cetățean european și că ar trebui să beneficieze de toate drepturile prevăzute de legislația Uniunii Europene, dar din păcate acest fapt nu s-a întâmplat, fie din cauza legilor din România, fie din cauza unor persoane cu rea-credință.

Odată cu adoptarea acestui proiect legislativ, sperăm că aparatul represiv al M.A.I. denumit ,,Corpul de control” o să își schimbe mentalitatea și modul de acțiune bine cunoscut, doar la ordin, atunci când cineva trebuia ,,executat”. Departe de noi intenția de a denigra polițiștii din acest departament, doar că ei trebuie să acționeze corect, să fie lăsați să-și facă treaba și să respecte legea și drepturile celor pe care îi cercetează, indiferent de gradul și funcția lor.

Nu putem uita practica din trecut, când polițistul nu avea posibilitatea de a se apăra și era ,,reprezentat” de către un lucrător al Corpului Național al Polițiștilor care se afla de partea angajatorului, iar procesul de reprezentare era doar unul mimat.

Așa cum legea prevede pentru orice cetățean dreptul la apărare, și polițistul roman trebuie să beneficieze de serviciile unui apărător ales de el, atunci când face obiectul unei cercetări.

Sindicatul Național al Agenților de Poliție va exprima o serie de amendamente în cadrul ședinței de Dialog Social, dar considerăm că adoptarea acestui proiect legislativ constituie un pas important spre normalitate în Poliția Română.

Biroul Executiv Central

”Uniți vom fi puternici!”

Scroll To Top