2021/08/03
Ultima ora:
Acasa | Articole | Dialogul social da rezultate la Politia de Frontiera

Dialogul social da rezultate la Politia de Frontiera

Antet-SNAPNesecret
Nr. 7943/24.10.2014

COMUNICAT

Ca urmare a demersurilor efectuate de către reprezentanţii Biroului Teritorial Garda de Coasta si cu sprijinul Biroului Executiv Central al Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie, la data de 23.10.2014 a fost emisa Dispoziţia Inspectorului General al I.G.P.F.R. nr. 20587, privind stabilirea timpului de lucru pentru personalul de pe navele care executa misiuni de supraveghere a frontierei maritime de lunga durata.

Astfel, incepand cu aceasta data, personalul care executa misiuni ce depasesc 24 de ore, vor fi pontati cu 18 ore din 24, iar in intervalul ramas pot desfasura si alte activitati, timpul lucrat suplimentar urmând a fi pontat conform inregistrarilor mentionate in jurnalul de la bordul navei. Cu ocazia intrării in viguare a acestei dispoziţii a fos abrogata dispoziţia nr. 20523 din 17.03.2014.

Menţionam ca pe parcursul negocierilor avute atat cu Garda de Coasta cat si cu Inspectoratul General al Politiei de Frontiera, am folosit numele/denumirea unei nave, aceasta fiind folosita doar ca exemplu, chiar daca personalul sau comandantul acesteia nu au făcut niciun demers special către organizaţia noastra.

O alta victorie obtinuta pe calea dialogului prin implicarea Biroului Executiv Central S.N.A.P., o constituie obţinerea din partea angajatorului, a asigurarii transportului la si de a locul de munca pentru politistii care lucreaza la punctul de trecere a frontierei Negru Voda, respectiv intre localitate si frontiera. Chiar daca aceasta problema a fost rezolvata ca urmare a demersurilor efectuate de Sindicatul National al Agenţilor de Politie, de acest drept vor beneficia toti lucratorii acestui punct, indiferent de apartenenţa lor sindicala.

Solicitam conducerii Inspectoratului General al Politiei de Frontiera si Gărzii de Coasta Constanta sa continue activitatile de dialog social incepute cu organizaţia noastra, le mulţumim pentru receptivitatea si interesul de care au dat dovada in rezovarea problemelor si speram sa ne respectam reciroc in continuare si sa reuşim sa identificam cat mai multe soluţii la problemele oamenilor.

BIROUL EXECUTIV CENTRAL

 

Dialogul social da rezultate la Politia de Frontiera_Page_2

 

Scroll To Top