2021/09/28
Ultima ora:
Acasa | Articole | Dialogul S.N.A.P. da roade

Dialogul S.N.A.P. da roade

21.03.2018

C O M U N I C A T

Dialogul S.N.A.P. dă roade

În data de 20.03.2018, a fost adoptat proiectul de modificare a Legii nr. 360/2002 privind Statutul polițistului şi a Legii nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare, ce stabileşte că polițiştii şi cadrele militare care îndeplinesc condiţiile de acordare a compensaţiei lunare pentru chirie și care contractează un credit ipotecar/imobiliar destinat achiziţionării unei locuinţe, beneficiază de compensaţia lunară pentru chirie de până la 50% din salariul de bază/solda lunară.

Compensația se acordă pe o perioadă ce nu poate depăşi durata de derulare a creditului respectiv, pentru plata ratei sau a unei fracţiuni din rata aferentă creditului și nu poate fi acordată concomitent pentru ambele situații – chirie şi plata ratei pentru achiziţia unei locuinţe.

De asemenea, a fost adoptat în Camera Deputaților și proiectul de lege pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 90/2017 privind unele măsuri fiscal-bugetare, modificarea și completarea unor acte normative și prorogarea unor termene.

Legea pentru aprobarea O.U.G. nr. 90/2017 prevede acordarea primei de vacanță în cuantum de 1.450 lei pentru un salariat: ”Prin excepţie de la prevederile alin.(3), în anul 2018, pentru personalul militar, polițiștii, funcționarii publici cu statut special din sistemul administrației penitenciare și personalul civil din instituțiile publice de apărare, ordine publică și securitate națională, se decontează serviciile turistice prestate de unităţi aflate pe teritoriul României, efectuate în perioada concediului de odihnă, în limita valorică prevăzută la art.1 alin.(2) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 8/2009, cu modificările şi completările ulterioare. Cuantumul sumelor decontate nu se ia în calcul la determinarea limitei prevăzute la art.25 din Legea-cadru nr. 153/2017, cu modificările şi completările ulterioare.

În ceea ce privește concediul paternal, personalul din Sistemul de apărare, ordine publică și securitate națională beneficiază începând din acest an de prevederile Legii nr. 210/1999.

Așa cum v-am obișuit, S.N.A.P. spune doar adevărul și trebuie să recunoaștem faptul că, în ceea ce privește voucherele de vacanță, M.A.I. și Ministerul Muncii s-au ținut de cuvânt și apreciem aceste realizări, dar să nu uităm ca mai sunt multe alte probleme de rezolvat. Sindicatul Național al Agenților de Poliție va lupta întotdeauna pentru drepturile polițiștilor.

BIROUL EXECUTIV CENTRAL

Scroll To Top