2020/11/01
Ultima ora:
Acasa | Articole | Dialog Social la MAI

Dialog Social la MAI

Nesecret

02.09.2020

C O M U N I C A T

Dialog social la MAI –

Sindicatul Național al Agenților de Poliție a participat în data de 28.08.2020 la ședința Comisiei de Dialog Social, care a avut pe ordinea de zi proiectul de modificare a Hotărârii de Guvern nr.1061/2002, privind stabilirea uniformei, echipamentului specific, însemnelor distinctive, insignei și documentul de legitimare pentru polițiști.

Cu aceeași ocazie a fost modificată valoarea calorică a normei de hrană de care va beneficia și personalul MAI, alături de celelalte instituții de ordine publică și siguranță națională, care efectuează misiuni specifice în cadrul unor misiuni.

În fapt se urmărește stabilirea unor standarde de calitate a materialelor folosite la confecționarea articolelor din componența uniformelor, precum și aspecte referitoare la culori și modele, aceasta după ce au fost discutate mai multe variante în ultimii ani.

Reprezentanții organizațiilor sindicale au militat pentru folosirea unor materiale de calitate superioara, cât mai rezistente, pentru un design modern, astfel încât  echipamentul polițiștilor să devină un element în plus la procesul de reformare a instituției.

Dezbaterile pe acest subiect vor continua, specialiștii în logistică din cadrul IGPR fac demersuri pentru a se lua cele mai bune decizii cu privire la înlocuirea uniformei care va avea loc, sperăm noi, în cursul anului viitor.

BIROUL EXECUTIV CENTRAL

”Uniți vom fi puternici!”

Scroll To Top