2021/06/18
Ultima ora:
Acasa | Articole | Detalii privind drepturile salariale ale politistilor

Detalii privind drepturile salariale ale politistilor

Va informam cu privire la cresterea valorica a normei de hrana, de la suma de 25 lei pe zi, la suma de 32 lei pe zi incepand cu data de 01 octombrie 2015. Practic, vorbim de o crestere lunara de aproximativ 200 lei.

Mai mult, incepand cu luna decembrie 2015, conducerea ministerului ne-a comunicat despre o crestere salariala ce va fi aplicata politistilor, crestere ce reprezinta prima etapa din proiectia salariala ce se doreste sa ajunga pana in 2018 la dublarea salariilor actuale.

Suntem constienti ca diferentele nejustificate intre salariile agentilor de politie si ale ofiterilor de politie, raportat la activitatea desfasurata, vor continua sa existe si in viitor.  Singura  solutie  pentru  clarificarea  acestor  aspecte,  ramanand  o noua  lege  a Statutului  Politistului  care  sa elimine  toate discriminarile  si diferendele  actuale.  In acest sens, tinem sa precizam faptul ca, nici angajatorul si nici federatiile sindicale nusi-au manifestat dorinta clara de a schimba aceasta lege din temelii.

In acest  context,  presedintii   sindicatelor  ce  compun  Federatia  Sindicatelor Democratice  a Politistilor,,A.I. Cuza”, si-au manifestat  rezerva  fata de organizarea unor proteste in imediata perioada de timp.

Totusi, in situatia in care vom constata ca promisiunile asumate nu vor avea efect, in sensul cresterii salariului politistului incepand cu luna decembrie 2015, apreciem ca singura maniera in care putem raspunde, va fi organizarea unor ample proteste de strada.

Organizatia noastra nu doreste sa se afle din nou in situatia in care alte categorii bugetare beneficiaza de importante mariri salariale, iar sistemul de ordine si siguranta nationala este lasat in voia sortii, pe niste salarii care nu au fost .actualizate de cel putin 8 ani.

 

BIROUL EXECUTIV CENTRAL
“Uniti vom fi puternici!”

Scroll To Top