2021/09/28
Ultima ora:
Acasa | Articole | Despre pensiile politistilor

Despre pensiile politistilor

Antet-SNAPNesecret
Nr. 12606 / 07 .08.2017

COMUNICAT
despre pensiile polițiștilor

Ne amintim cum, în anul 2014, liderii sindicali, împreună cu ministrul de la acea vreme, Gabriel Oprea, au exercitat presiuni asupra parlamentarilor, pentru a adopta o Lege a Pensiilor Militare, într-o formă care prevedea avantaje pentru polițiști.

În acel moment, poziția Sindicatului Național al Agenților de Poliție, exprimată public și în fața ,,interesului național-Oprea”, a fost aceea că nu este normal să fie legiferate condiții în care oamenii să poată ieși la pensie la aproximativ 45 de ani, cu o pensie egală sau chiar mai mare decât salariul.

Poate că nu ar fi fost o problemă dacă legea ar fi fost aplicabilă doar agenților, celor fără funcții de conducere, dar legea a favorizat din nou pe șefi, pe generali, pe chestori, cei care au avut salarii peste limita bunului simț, comparativ cu ,,munca” pe care au desfășurat-o în activitate.

Acum constatăm că una se discută și alta se întâmplă, când guvernanții pregătesc ,,pe genunchi” o Ordonanță de Urgență, care în loc să repare nedreptățile, în sensul plafonării nivelului maxim, la trei salarii medii/economie, modifică legea astfel încât tot agenții să aibă de pierdut.

Ne temem că în final, după tot acest circ mediatic, de la o lege bună pentru polițiști, vom ajunge la o lege proastă, chiar foarte proastă pentru agenții de poliție.

Avem informații că politicienii pregătesc modificări la Legea Pensiilor, pornind de la o bază de calcul cât mai mică, precum și cu privire la majorarea vârstei de pensionare, fapt ce ne determină să conștientizăm răspunderea care ne revine ca sindicat, privind negocierea drepturilor, pentru ca oamenii să aibă cât mai puțin de pierdut.

Considerăm că este important să se facă distincție între politistii care lucrează efectiv în stradă, în operativ și cei care desfășoară activități la birou, în structurile suport și să le fie prevăzute în lege și acordate toate drepturile cuvenite, în raport cu munca și riscurile postului.

Dacă lucrurile nu vor evolua într-un sens pozitiv pentru agenții de poliție, Sindicatul Național al Agenților de Poliție va recurge la toate mijloacele legale, pe care le poate uzita, pentru recâștigarea tuturor drepturilor.

BIROUL EXECUTIV CENTRAL
UNITI VOM FI PUTERNICI!

Scroll To Top