2020/06/04
Ultima ora:
Acasa | Articole | Despre mentalitatea unor șefi…

Despre mentalitatea unor șefi…

01.07.2019

C O M U N I C A T

Despre mentalitatea unor șefi …

          Sindicatul Național al Agenților de Poliție a semnalat permanent problemele existente în instituția Poliției române, indiferent de natura lor, considerând că adevărul trebuie spus și doar cunoscând problemele, ele pot fi rezolvate.

          De această data, revenim asupa mentalității greșite a unor manageri, care reușesc să ne surprindă de fiecare data cu gândirea lor, modul de acțiune și măsurile pe care le dispun.

          Ultimul exemplu, ne-a fost semnalat de un coleg dintr-un județ, care, după terminarea turei de noapte, a plecat spre casă cu autoturismul personal iar datorită oboselii acumulate și a problemelor de sănătate, a accidentat ușor un vehicul parcat. Ca orice om normal, a notat numărul mașinii respective și a lăsat pe un bilet datele sale, deoarece proprietarul nu se afla acolo, a anunțat șefii despre faptul că a fost implicat într-un incident rutier minor, fără victime, apoi și-a continuat drumul pentru a se odihni după o noapte de muncă.

          Dată fiind situația expusă mai sus, din cauza oboselii și a stresului, colegului nostru i s-a făcut rău, fiind bolnav de diabet și a ajuns la un spital aflat în altă localitate iar de aici a început ,,circul” și s-a pus în mișcare sistemul despre care vorbeam la început.

          Șefii profesionali au trimis o patrulă la domiciliul polițistului să verifice dacă este acasă și mai grav, altă patrulă a fost trimisă la adresa părinților pentru ,,cercetări”. Nu este greu să ne imaginăm reacția celor doi bătrâni, cărora li s-a transmis că fiul lor a a provocat un accident rutier  grav și că a fugit de la locul faptei !!! Ca orice mama, și în acest caz îngrijorarea firească a provocat o reacție care a dus la înrăutățirea stării de sănătate, femeia ajungând și ea la spital cu o semipareză.

          În concluzie, ne întrebăm: ce anume a determinat dispunerea acestor măsuri?!, ce faptă a comis polițistul?!, accidentul rutier nu trebuie declarat în termenul legal de 24 de ore?!, cine plătește cheltuielile generate de intervenția inutilă a patrulelor(carburant și forțe)?! și cine răspunde pentru efectele pe care le-au provocat ?!!!

          Din păcate sistemul este plin de șefi care nu știu să-și asume răspunderea, șefi care încă se cred pe moșia lor, care refuză să-și ceară scuze public, iar de demisii de onoare nici nu mai vorbim.

BIROUL EXECUTIV CENTRAL

”Uniți vom fi puternici!”

Scroll To Top