2019/10/18
Ultima ora:
Acasa | Articole | Despre drepturi si obligatii

Despre drepturi si obligatii

15.04.2019

C O M U N I C A T         

Despre drepturi si obligatii

                Asteptam ziua in care meseria de politist sa fie una foarte atractiva pentru tineri, salariile sa fie decente, legislatia excelenta, conditiile si dotarea moderne, iar cei care practica aceasta munca sa fie respectati de societate si protejati de lege, astfel incat sa-si poata face datoria cu mandrie.

                Din nefericire realitatea este alta, viata de politist nu este una usoara, drepturile pe care le au  nu sunt acordate, legislatia aflata in vigoare (asa cum este ea) nu este respectata, politistii fiind nevoiti sa faca permanent eforturi personale si sa accepte compromisuri pentru ca lucrurile sa functioneze.

                Primim pe adresa organizatiei diverse informari de la membrii din tara referitoare la cazuri in care politistii judiciar sunt nevoiti sa asigure permanenta, cu sau fara grafice, iar daca cumva isi permit sa comenteze sau sa nu raspunda la telefonul personal, cu siguranta ca sefii vor ,,avea grija” de ei ! Asta ca sa nu mai amintim de colegii nostrii criminalisti care, insuficienti fiind, sunt nevoiti sa doarma cu telefonul sub perna, aflandu-se permanent in stare de alerta, in timpul lor liber.

                Am inteles si am acceptat ca meseria de politist implica unele sacrificii, dar problema este atunci cand aceste sacrificii/obligatii nu sunt compensate si cu drepturi, atunci cand orele suplimentare prestate nu sunt platite iar liberele compensatorii sunt acordate dupa bunul plac al sefilor.

                Consideram ca ar fi normal si firesc ca in cazul in care politistul raspunde prezent la solicitarea angajatorului, in functie de nevoile sistemului, indiferent de zi sau ora, asa ar trebui acordate si liberele, atunci cand angajatul are nevoie, nu cand si cum vrea seful lui.

                Va amintim ca la ultima intalnire dintre liderii SNAP si conducerea Ministerului Afacerilor Interne, am constatat ca in anul 2018, la alte arme din minister cum ar fi jandarmi, pompieri, au fost consummate toate fondurile bugetare destinate platii orelor prestate peste durata normal de lucru, si chiar s-a solicitat de doua ori suplimentarea acestor fonduri, bani pe care i-au si primit. In cazul politiei si al politiei de frontiera nu au fost consumati nici macar banii alocati initial la buget, deci nici nu se pune problema unor suplimentari de fonduri.

                Managerii trebuie sa inteleaga ca lucrurile nu au cum sa functioneze normal, atata timp cat nu exista o balanta echilibrata intre obligatii si drepturi.

Biroul Executiv Central

”Uniți vom fi puternici!”

 

 

Scroll To Top