2021/09/28
Ultima ora:
Acasa | Articole | Delegatie SNAP la IPJ Suceava

Delegatie SNAP la IPJ Suceava

Antet-SNAPNesecret
Nr. 9774 / 20.08.2015

Delegație SNAP la I.P.J. Suceava

În data de 19.08.2015, o delegație a Biroului Executiv Central al S.N.A.P., constituită din Iulian Surugiu – președinte, Cosmin Andreica – membru B.Ex.C. și Corneliu Crăciun – președinte B.T. Vrancea, s-a deplasat la I.P.J. Suceava în vederea prezentării unor probleme punctuale pe care președintele B.T. Suceava, Vasile Grumăzescu, le-a documentat.

Este vorba, în special despre cadrul dispozițional privind programul de lucru și formele de organizare ale acestuia la nivelul unităților de poliție, dar și despre gestiunea resurselor umane.

Astfel, în urma emiterii dispoziției privind programul de lucru din luna mai 2015, au fost înlăturate o serie de probleme atât privind permanența, cât și cu privire la efectuarea orelor suplimentare. Cu toate acestea, au mai fost identificate sincope despre care, conducerea inspectoratului și-a arătat disponibilitatea de a le clarifica printr-o nouă dispoziție ce va fi emisă începând cu luna septembrie. Este important de menționat că stabilirea unui cadru legal al programului de lucru duce și la eliminarea situațiilor de neplată a unor sporuri care sunt condiționate de „programul normal de lucru”. Nu mai trebuie ca programul de lucru să fie privit ca și o chestiune rigidă și abstractă care să se limiteze doar la „programul de lucru se organizează, de regulă, de luni până vineri, de la 08:00-16:00” în condițiile în care știm cu toții că 90% din structuri trebuie să aibă polițiști în serviciu 24 din 24 de ore.

Totodată, vis a vis de anumite structuri de poliție încadrate cu un număr mic de polițiști, avem promisiuni din partea inspectorului șef că se vor redistribui anumite funcții vacante, astfel încât să poată fi organizat programul de lucru fără a se mai apela la permanență/continuitate/asigurare evenimente sau orice altă asemenea formulă ilegală de lucru.

Pe această cale dorim să mulțumim polițiștilor din cadrul I.P.J. Suceava și Biroului Teritorial S.N.A.P. Suceava pentru implicarea pe care o manifestă în rezolvarea problemelor cu care se confruntă la nivelul inspectoratului.

BIROUL EXECUTIV CENTRAL

Scroll To Top