2021/01/25
Ultima ora:
Acasa | Articole | Delegatie SNAP la IPJ Arges

Delegatie SNAP la IPJ Arges

Antet-SNAPNesecret
Nr. 11180 / 01.06.2016

COMUNICAT

În data de 31.05.2016, o delegație a Sindicatului Național al Agenților de Poliție formată din Iulian Surugiu – președinte, Mandache Constantin – prim-vicepreședinte și Dragu Marian – trezorier general, s-a deplasat pe raza județului Argeș. Au avut loc discuții cu membrii din cadrul unor structuri, printre care Secția 2 Poliție Găvana, Poliția Orașului Mioveni, iar în cele din urmă o întâlnire cu inspectorul șef, comisar șef Ispir Ionel.

Problemele semnalate de polițiștii care își deșfășoară activitatea în cadrul acestui județ sunt multiple, de la diverse abuzuri comise de unii șefi profesionali, de la încălcarea drepturilor profesionale, până la încălcări ale unor drepturi fundamentale ale omului.

Suntem conștienți că și la I.P.J. Argeș există un deficit de personal și multă birocrație, dar acestea nu trebuie să constituie motive pentru șefi, atunci când planifică polițiștii câte 12 ture de noapte într-o lună, încălcând astfel norme ale Uniunii Europene care prevăd un maxim de șapte nopți lucrate lunar.

Se pare că nu reușim să înțelegem că stresul în care lucrează zilnic polițiștii, duce la degradarea stării lor de sănătate, astfel din totalul de 54.000 de polițiști, aproximativ 37.000 să fie în evidențele medicale cu afecțiuni grave, cardio-vasculare, gastro-intestinale și de altă natură.

Ajungem în situația în care polițistul stresat și bolnav, să nu poată da un randament la nivelul așteptărilor pe care le are sistemul, în final având de suferit toată societatea civilă care este beneficiarul de drept al actului polițienesc.

În concluzie, la Inspectoratul de Poliție al Județului Argeș am identificat probleme care își pot gasi rezolvarea, împreună cu cei din conducerea inspectoratului urmează să facem toate demersurile înacest sens, astfel încât interesele instituției să nu fie puse înaintea oamenilor, aceste interese trebuie să fie cel mult la același nivel.

Biroul Executiv Central

Scroll To Top