2021/01/25
Ultima ora:
Acasa | Articole | Delegatia SNAP, cu problemele din Caras Severin, in mapa, la Bucuresti

Delegatia SNAP, cu problemele din Caras Severin, in mapa, la Bucuresti

Nesecret

12.06.2018

C O M U N I C A T

Delegația SNAP, cu problemele din Caraș Severin, în mapă, la București

 

          Vicepreședinții S.N.A.P. România, Viorel Șeicaru și Gheorghe Terfăloagă s-au deplasat în județul Caraș-Severin, în localitățile Reșița, Caransebeș, Oravița, Moldova Nouă și Băile Herculane unde s-au întâlnit cu liderii S.N.A.P. din teritoriu, au interacționat cu polițiștii acestui județ și au preluat problemele cu care aceștia se confruntă. Pentru o parte dintre problemele polițiștilor membri S.N.A.P., vicepreședinții au întreprins acțiuni odată cu prezența lor la I.P.J. Caraș-Severin, iar pentru cele fără soluții imediate s-au făcut demersuri către MAI.

          Delegația S.N.A.P. s-a întâlnit și cu polițiști ai Sectorului Poliției de Frontieră din Moldova Nouă și ai S.P.F. Oravița-Grădinari. Polițiștii de frontieră si-au exprimat revolta față de lipsa echipamentului de protecție și de starea parcului auto care s-a transformat într-un cimitir de rable în care mai mult de 70% din autospeciale sunt pe butuci!

          Vicepreședintele Viorel Șeicaru a participat la o cercetare disciplinară, pe care S.N.A.P. o consideră abuzivă și care are aspect de intimidare la adresa unui agent de poliție care, din punctul nostru de vedere, și-a făcut doar datoria, însă a deranjat pe cine nu trebuie!

          Chiar dacă cercetarea disciplinară este făcută în urma unei sesizări, din datele „problemei” răzbate un puternic iz de răzbunare. În acest joc toxic s-a înscris și un magistrat, care și-a permis să emită o ordonanță prin care dispune șefului inspectoratului să-l cerceteze disciplinar, luându-i acestuia, ilegal, puterea de decizie care îi este conferită de Legea 360/2002, cât și interferându-se prin această acțiune în activitatea unei alte instituții.

Toate acțiunile asupra polițistului cercetat disciplinar arată cât de vulnerabil este POLIȚISTUL ROMÂN în lipsa unui STATUT care să-l protejeze de abuzuri din partea infractorilor, superiorilor, dar și a altor instituții. Totodată, asistăm la tabloul perfect al distrugerii demnității POLIȚISTULUI și a omului care a ales să apere legea, indiferent de cine o încalcă!

S.N.A.P. a înaintat mai multe sesizări și așteptăm răspunsul instituțiilor abilitate cu privire la aceste ilegalități făcute.

          Din registrul „doar noi știm cum ne chinuim”, polițiștii din Caraș-Severin au denunțat probleme de logistică, printre care numărul mare de autoturisme  nefuncționale, în vreme ce autospecialele funcționale depășesc cu mult limitele inferioare impuse de Inspecția Tehnică Periodică.

Polițiștii s-au arătat extrem de nemulțumiți că, deși sunt încadrați în anumite structuri ale Poliției Române, aceștia au atribuții din toate profilurile de activitate, ajungându-se astfel ca polițistul de proximitate sau cel de la Biroul Rutier să se transforme în polițist de siguranță publică, fiind planificat la intervențiile apelurilor 112, aproximativ 90% din timpul său de lucru, aspect care contravine actelor normative și fișei postului.

Totodată, polițiștii din cadrul Birourilor de Investigații Criminale semnalează faptul că statele de organizare ale funcțiilor sunt atât de diminuate încât, la un birou, chiar și cu funcțiile ocupate total, nu reușesc să planifice polițiști în serviciu pe toată durata timpului de lucru, fiind obligați să efectueze permanența de la domiciliu, însă tura aceasta fără bani!

          S-au purtat discuții și cu cei din conducerea I.P.J Caraș-Severin, cărora le-au fost  aduse la cunoștință aceste probleme, concluzionând că la nivelul acestei unități de poliție este un deficit de personal de aproximativ 30%, cooperarea cu Inspectoratul de Jandarmi Caraș-Severin este deficitară, în sensul că aceștia nu asigură jandarmi pentru patrulele de menținere a ordinii publice și mai mult decât atât, problema cea mai mare este că I.P.J. Caraș-Severin trebuie să asigure zilnic un număr de aproximativ 20 de polițiști pentru acțiunile privind imigranții de la frontiera cu Serbia, fiind astfel puși în situația ca polițiștii să efectueze foarte multe ore suplimentare și să desfășoare activitatea pe mai multe linii decât este normal.

          Totodată ne-a fost comunicat că I.P.J. Caraș-Severin a solicitat în repetate rânduri sprijin în vederea delegării unor polițiști de la alte inspectorate județene, care nu sunt la linia cu frontiera, solicitări la care răspunsul a fost negativ.

          Considerăm că problema imigranților nu este doar a I.P.J. Caraș-Severin ci a întregii structuri, drept pentru care, este necesară sprijinirea polițiștilor din acest județ deoarece această situație durează de aproximativ doi ani și credem că o să mai continue mult timp de acum încolo.

          Pe această cale, asigurăm polițiștii de tot sprijinul și implicarea Sindicatului Național al Agenților de Poliție!

 

 

Scroll To Top