2021/10/25
Ultima ora:
Acasa | Articole | Delegatia S.N.A.P. in judetul Tulcea

Delegatia S.N.A.P. in judetul Tulcea

06.02.2019

C O M U N I C A T

Delegația S.N.A.P. în județul Tulcea

            În perioda 31.01.2019 – 04.02.2019 o delegație a Sindicatului Național al Agenților de Poliție, alcătuită din domnul Mandache Constantin, domnul Dragu Marian – trezorier general și domnul Grigore Dumitrel – președinte al Biroului Teritorial S.N.A.P. Tulcea, a desfășurat activități sindicale pe raza județului Tulcea.

          La data de 01.02.2019, delegația s-a deplasat la Poliția Orașului Babadag, fiindu-le aduse la cunoștință faptul că programul de lucru al agenților de ordine publică este de 8 ore, iar aceștia fiind total dezinformați cu privire la ora de intrare în serviciu. De asemenea, agenții de ordine publică efectuează în continuare serviciul în patrulă cu polițiștii locali, fiind programați în buletinul posturilor, ceea ce contravine dispozițiilor legale.

Delegația s-a deplasat la mai multe Posturi de Poliție Comunale unde a constat mai multe nereguli, printre care:

–   agenții de poliție de la Posturile de Poliție lucrează non-stop, efectuând 24/24 serviciul de permanență fără a fi plătiți;

–   agenților de poliție cu studii superioare nu le este acordat sporul aferent, deși au solicitat recunoașterea acestui drept legal;

–   starea precară a mai multor Posturi de Poliție, lipsa încălzirii, etc;

          La data de 04.02.2019 a avut loc la sediul I.P.J. Tulcea o ședință a membrilor B.T. S.N.A.P. Tulcea împreună cu delegația S.N.A.P., iar conducerea I.P.J Tulcea a refuzat să participe, cu excepția domnului domnului inspector-șef Grădinaru Daniel care și-a cerut scuze că nu poate fi prezent din motive personale. Ceilalți factori de conducere nu au dat curs invitației de a participa la această întâlnire, programându-se în concediu, mai mult forțați.

Membrii din cadrul B.T. S.N.A.P. Tulcea nu au avut efectiv cu cine discuta problemele existente la nivelul tuturor structurilor din cadrul I.P.J. Tulcea, întrucât înlocuitorul de la comanda I.P.J. Tulcea domnul comisar-șef Țugui Lucian a refuzat să fie prezent.

          Problemele care au fost discutate la această ședință au fost următoarele:

  • salarizarea în conformitate cu H.G. 1/2017
  • dotarea cu mijloace de intervenție la evenimente
  • starea precară a posturilor de poliție și a condițiilor de lucru
  • încălcarea ordinului privind interdicția de a mai forma patrule împreună cu polițiștii locali
  • efectuarea forțată a serviciului de continuitate care nu este plătit, polițiștii fiind programați împotriva voinței lor în serviciul de continuitate la posturile de poliție rurale, dar și municipale

          Mulțumim domnului comisar-șef Ladaru Cristian – Șeful Poliției Municipiului Tulcea pentru prezența sa la această ședință și nu numai, dar și pentru implicarea sa activă în rezolvarea problemelor apărute la nivelul Poliției Municipiului Tulcea în ultima perioada și anume schimbarea programului de lucru la nivelul Biroul de Ordine Publică, efectuarea serviciului de continuitate și altele.

          Sindicatul Național al Agenților de Poliție va face toate demersurile necesare către conducerea I.P.J. Tulcea pentru a stabili de comun acord o nouă întâlnire în vederea reluării discuțiilor pentru rezolvarea tututor problemelor pe cale amiabilă.

BIROUL EXECUTIV CENTRAL

”Uniți vom fi puternici!”

Scroll To Top