2021/05/10
Ultima ora:
Acasa | Articole | Deficitul de personal duce la situatii critice in Politia Romana

Deficitul de personal duce la situatii critice in Politia Romana

Antet-SNAPNesecret

Nr. 12980  / 04.12.2017

C O M U N I C A T

Deficitul de personal duce la situații critice în Poliția Română

            Poliția Română se află din nou pe prima pagină după ce în spațiul public au apărut imagini filmate în care un polițist aflat la datorie este ultragiat. Se află într-o situație critică din cauza deficitului mare de personal, dar asta nu înseamnă că polițiștii nu își fac datoria.

În minivacanța de 1 Decembrie, românii s-au bucurat de zile libere, liniștiți că are cine veghea la liniștea lor, Poliția Română nu intră niciodată în vacanță!

În data de 2 decembrie, localitatea Niculițel din județul Tulcea a fost tulburată tocmai de actele săvârșite de către cei pentru care agentul de poliție Bouroș Adrian se afla la datorie.

În timp ce încătușa o persoană ce tocmai încălcase legea rutieră, refuzase legitimarea și-i adresa injurii, agentul Bouroș Adrian a fost înconjurat de cunoștințele celui ce nu s-a supus controlului.  L-au agresat verbal pe polițist și au încercat să împiedice imobilizarea prietenului lor.

Totul a culminat cu gestul incalificabil pe care un barbat l-a săvărșit față de polițist. Printre înjurături și amenințări, individul l-a lovit cu palma peste față pe agentul de la Postul de Poliție Niculițel.

Sub imperiul celor ce se desfășurau sub ochii săi și aflându-se în pericol, colegul nostru ar fi putut face uz de arma din dotare, pe care doar a scos-o din toc, însă cu mare stăpânire de sine i-a îndepărtat pe cei ce-l agresau cu spray-ul din dotare.

Persoana care l-a lovit pe polițist a fost reținut, cu propunere de arestare pentru infracțiunea de ultraj.

Agentul de Poliție Adrian Bouroș are 21 de ani, este angajat al Poliției Române din ianuarie 2017 la IPJ Tulcea, Post de Poliție Niculițel și provine din sursă externă.

Noi, Sindicatul Național al Agenților de Poliție, îl felicităm pe membrul nostru, tânărul coleg Agent de Poliție Adrian Bouroș, pentru prezența de spirit și curajul de care dă dovadă în activitatea sa.

În același timp, suntem indignați de atitudinea unor cetățeni fără spirit civic și spunem că, o palmă pe obrazul unui polițist înseamnă pe lângă infracțiunea de ultraj, o palmă pe obrazul Poliției Române, pe obrazul acelora care și-au pus viața în slujba oamenilor și nu de puține ori, au pierit apărându-i!

BIROUL EXECUTIV CENTRAL

,,Uniți vom fi puternici!”

Scroll To Top