2020/10/27
Ultima ora:
Acasa | Articole | Darea de seama pe primele 6 luni

Darea de seama pe primele 6 luni

antet

 Nesecret
Nr.  / 23.06.2014

COMUNICAT
“Darea de seamă după primele 6 luni”

   Stimați colegi, reprezentanții Federației Sindicatelor Democratice a Polițiștilor din România „Alexandru Ioan Cuza”, prin vocea celor 6 sindicate membre, vă informează cu privire la realizările și la obiectivele rămase pentru acest an.
La începutul anului, au fost stabilite obiective, pe care vi le-am prezentat pentru a asigura o transparență totală față de așteptările membrilor noștri de sindicat și de activitatea reprezentanților noștri.

Astefel, au fost atinse 4 din cele 8 obiective, respectiv:

  • modificarea Ordinului M.A.I. 136/2004 privind decontarea cheltuielilor de transport a polițiștilor care efectuează naveta, în sensul decontării polițiștilor contravaloarea contribuției pentru deplasarea la/de la locul de muncă cu orice mijloc de transport care asigură prezența polițistului la serviciu.
  • modificarea Ordinului M.A.I. 665/2008 privind unele activități de management resurse umane în unitățile M.I.R.A., în sensul aocrdării gradelor profesionale înainte de termen și polițiștilor care au fost evaluați cu calificativul de „Bine” în ultimii doi.
  • acordarea unui spor de 75% pentru orele lucrate pentru sâmbăta, duminica și în sărbători legale, în intervalul normal al programului de lucru, prin modificarea O.U.G. 103/2014 privind salarizarea personalului bugetar în anul 2014.
  • redistribuirea salariilor pentru lucrări de excepție astfel încât să beneficieze și alți polițiști de acest premiu care să fie acordat în funcție de performanță.

De asemenea, până la sfârșitul anului vom încerca să identificăm o soluție și pentru salariile de merit, care să fie redistribuite și ele în funcție de performanță.

În referire la celelalte obiective rămase, vă informăm că au rămas în documentare următoarele:

  • modificarea Ordinului M.A.I. 577/2008 privind programul de lucru;
  • modificarea Ordinului M.A.I. 400/2004 privind regimul disciplinar al polițiștilor;
  • acordarea celui de-al 13 –lea salariu;
  • adoptarea unei legi a pensiilor favorabilă polițiștilor și implicit stabilirea unor salarii compensatorii.

Vă asigurăm în continuare de întreaga noastră preocupare și ne dorim ca fiecare membru de sindicat să participe activ alături de noi pentru eliminarea discriminărilor din sistem și îmbunătățirea condițiilor de muncă.
Mai avem multe de realizat în condițiile în care polițiștii încă mai trebuie să-și recâștige drepturile financiare avute anterior.

 „Uniți vom fi puternici !!!”
BIROUL EXECUTIV CENTRAL

Scroll To Top