2021/01/24
Ultima ora:
Acasa | Articole | CORECTITUDINE SI PROFESIONALISM

CORECTITUDINE SI PROFESIONALISM

23.04.2020 

COMUNICAT

Corectitudine și profesionalism

După mult timp, nenumărate declarații și conferințe de presă, în sfârșit președintele României le adresează și polițiștilor mulțumiri în mod public. Ne bucurăm atunci când polițiștii și polițiștii de frontieră sunt menționați în declarații de mulțumire alături de ceilalți care formează ,,linia întâi” în lupta cu pandemia din prezent.

Un alt aspect pozitiv în constituie faptul că domnul ministru de interne Vela, a preluat ideea propusă de noi prin adresa către Ministerul Afacerilor Interne din 07.04.2020, referitoare la acordarea unor stimulente financiare polițiștilor, Guvernul urmând să aloce fondurile necesare.

O altă problemă cu care ne confruntăm este cu privire la orele de muncă prestate suplimentar, peste programul normal de lucru și care trebuie plătite odată cu celelalte drepturi financiare lunare. Nu credem că se poate pune în discuție acordarea de timp liber compensator în această perioadă și nici nu ne dorim ca angajatorul să acumuleze datorii restante față de angajați.

Facem un apel către toți cei cere au responsabilitatea de a veghea la respectarea măsurilor impuse prin ordonanțele militare, să acționeze cu profesionalism, să analizeze cât mai corect situațiile pe care le întâlnesc și să aplice măsurile legale asfel încât acestea să nu ducă la provocare unor incidente nedorite.

Totodată le solicităm tuturor să acționeze doar cu mijloacele de protecție adecvate, atât pentru siguranța lor cât și a celor cu care intră în contact, iar celor responsabili le reamintim obligația pe care o au, de a le asigura oamenilor cele necesare.

Avem încrederea că vom trece împreună peste această perioadă, iar la final vom învinge în lupta cu noul coronavirus.

BIROUL EXECUTIV CENTRAL

”Uniți vom fi puternici!”

Scroll To Top