2020/11/24
Ultima ora:
Acasa | Articole | Conferinta Nationala SNAP – 02-04 Octombrie 2014, Predeal

Conferinta Nationala SNAP – 02-04 Octombrie 2014, Predeal

Antet-SNAPNesecret
Nr. 7817 / 07.10.2014

COMUNICAT

În perioada 02 Octombrie – 04 Octombrie 2014, in localitatea Predeal, judetul Braşov a avut loc Conferinta Naţionala a Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie. La acest eveniment au fost prezenţi 180 reprezentanţi ai Birourilor Teritoriale şi ai Biroul Executiv Central.

Invitatul de onoare la acest eveniment a fost dl. Michael McHALE, Executive Vice President, National Association of Police Organizations, SUA care a transmis mesajul a peste 240.000 de poliţişti americani.

La această dezbatere au mai fost invitaţi dl chestor de poliţie Florea Oprea, subsecretar de stat din cadrul Ministerul Afacerilor Interne, dl chestor principal de poliţie Dumitru Jianu- Inspectoratul General al Poliţiei Române, dl chestor de poliţie Ionel Tirsanoaga- Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră, dl. cms de poliţie Gheorghe Popa – Direcţia de Informaţii şi Protecţie Internă si dl. cms. sef de poliţie Octavian Melintescu – Direcţia Generală Anticorupţie, care au adresat mesajul instituţiilor pe care le reprezintă şi au încercat să răspundă la cât mai multe întrebări formulate de catre liderii S.N.A.P.

Tema dezbătută în cadrul Conferinţei Naţionale a fost „Statutul Politistului”, poliţiştii prezentând starea de fapt, aşa cum nu se vede din birourile somptuase ale factorilor decizionali.

Tot în cadrul lucrărilor s-au făcut propuneri şi au fost dezbătute problemele de actualitate cu care se confruntă poliţiştii: renumeraţiile mici în raport cu munca prestată, înscrierea unor sarcini în fişa postului care exced cadrului legal şi bolile profesionale nerecunoscute la care sunt predispuşi din cauza serviciului poliţienesc, modul in care se aplica OMAI 101/2014 si anume faptul ca inca nu se acorda aceasta majorare salariala cu 75% pentru zilele de sambata, duminica si sarbatori legale, mai mult, sunt structuri care nu intocmesc anexa prevazuta in acest ordin; lipsa personalului din structurile operative, iar la acest capitol a fost ridicata problema Academiei de Politie/ Scolile de Agenti care desi au alocate/bugetate prin HG un anume numar de locuri nu se ocupa in totalitate.

Cei prezenti au luat act de problemele ridicate asigurand ca acestea vor fi analizate si rezolvate, de asemenea am fost informati ca la nivelul M.A.I. se fac eforturi pentru respectarea tuturor drepturilor, iar o parte din acestea vor fi asigurate din suma primita in urma rectificarii de buget ce a avut loc in luna Septembrie.

Cu toate că discuţiile dintre reprezentanţii birourilor teritoriale şi invitaţi au fost programate să dureze două ore, complexitatea discuţiilor cât şi nenumăratele probleme ridicate au prelungit cu încă două ore acesta dezbatere.
Venim cu rugamintea catre membrii de sindicat de a fi mai activi in semnalarea tuturor problemelor cu care se confrunta si sa inteleaga faptul ca liderii nu au forta fara oamenii pe care ii reprezinta.

“ UNITI VOM FI PUTERNICI ”
BIROUL EXECUTIV CENTRAL

Scroll To Top