2021/09/28
Ultima ora:
Acasa | Articole | Conducerea M.A.I. amana din nou modificarea Statului Politistului

Conducerea M.A.I. amana din nou modificarea Statului Politistului

antet

In data de 26.03.2014, la sediul Ministerului Afacerilor Interne, o delegatie a Federatiei Sindicatelor Democratice a Politistilor din Romania „Alexandru Ioan Cuza” a participat la intalnirea saptamanala organizata de conducerea ministerului privind dezbaterea proiectului de modificare a Legii 360/2002 – Statutul Politistului.

            Delegatia F.S.D.P.R. „A.I.Cuza” a fost compusa din Iulian Surugiu –     presedinte, Nitulescu Nicolae – vicepresedinte, Barbulescu Marius Gheorghe – imputernicit vicepresedinte si Macesau Elvis Daniel.

            Au fost reamintite conducerii M.A.I. problemele referitoare la cariera politistului, transparenta privind organizarea concursurilor pentru ocuparea functiilor de conducere, recunoasterea studiilor superioare absolvite de catre agentii de politie si scutirea acestora de examenul pentru grad, incadrarea specialistilor.

            Totodata s-a pus problema modificarii denumirii profesiei de politist, in sensul eliminarii celor doua categorii, respectiv agenti si ofiteri, urmand ca toti politistii sa fie denumiti „ofiteri de politie”. La acest subiect, reprezentantii federatiei au precizat ca, indiferent de titulatura, mai important este respectarea intocmai si la timp a drepturilor pe care le au politistii.

            La finalul acestei intalniri am concluzionat ca nici actuala conducere a Ministerului Afacerilor Interne nu maniesta interes si nu constientizeaza importanta modificarii Statutului si impactul pe care acesta lege il are in functionarea Politiei Romane.

            Reamintim ca organizatia noastra a solicitat in repetate randuri, pe langa  modificarea Statutului, si a unor ordine ale ministrului respectiv: OMAI 136/2004 privind decontarea cheltuielilor de transport,  OMAI 665/2008 privind avansarile.

Scroll To Top