2021/05/10
Ultima ora:
Acasa | Articole | Conducerea I.P.J.-ului incalca PRINCIPIUL TRANSPARENTEI!

Conducerea I.P.J.-ului incalca PRINCIPIUL TRANSPARENTEI!

Nesecret

din  05.07.2018

C O M U N I C A T

– Conducerea I.P.J.-ului încalcă PRINCIPIUL TRANSPARENŢEI! –

          Pentru eliminarea oricăror suspiciuni de fraudare a concursurilor de ocupare a funcțiilor vacante în Poliţia Română, unul dintre drepturile revendicate de sindicate, a fost cel de a desemna reprezentanţi, în calitate de observator, care să asiste la procesul de desfăşurare a concursurilor. Astfel, este respectat Ordinul MAI nr. 140/2016 şi raportul echitabil dintre angajator şi sindicate.

De principiu, conducerile IPJ-urilor respectă sau nu protocolul, însă conducerea unui I.P.J. nu ia în considerare acordul încheiat între M.A.I. și organizațiile sindicale reprezentative, astfel la ultimul concurs pentru ocuparea unor funcţii de șef de post, din partea sindicatelor nu a participat niciun observator, doar din partea Corpului Național al Polițiștilor, pe care-l ştim cu toţii cât de “incomod” este…

Dacă factorii din conducerea I.P.J.-ului nu iau în considerare semnătura ministrului de interne, putem să ne imaginăm atitudinea acestora în raport cu angajaţii și sindicatele!

Refuzul categoric al şefilor I.P.J.-ului de a primi observatori din partea sindicatelor la concurs, nu are nicio justificare, mai ales că anul trecut, în aceleaşi condiţii, reprezentanţii sindicali au fost prezenţi!

Sindicatul Naţional al Agenţilor de Poliţie consideră această atitudine un abuz, aşa cum consideră că “darurile”, oferite prin salarii de excelenţă, sunt acordate discreţionar, doar castei şefilor I.P.J.-ului.

Sindicatele din poliţie, dar şi Ministerul Afacerilor Interne, încă se află sub efectul ACORDULUI COLECTIV încheiat și semnat în aprilie 2017!

Scroll To Top