2020/02/28
Ultima ora:
Acasa | Articole | Conditiile jalnice în care politistii exercita activitatile sportive ca obligatie de serviciu
Conditiile jalnice în care politistii exercita activitatile sportive ca  obligatie de serviciu

Conditiile jalnice în care politistii exercita activitatile sportive ca obligatie de serviciu

Antet-SNAPNesecret
Nr. 7869 / 13.10.2014

C O M U N I C A T
”Condițiile jalnice în care polițiștii exercită activitățile sportive ca obligație de serviciu”

Conform OMAI nr. 154/03.03.2004 și a Dispoziției IGPR nr. 154/17.02.2005 polițiștii au obligația să efectueze săptămânal activități sportive timp de 8 ore (pentru cei ce fac parte din grupele de intervenție rapidă), 6 ore (pentru cei care lucrează în operativ) și 4 ore (pentru cei care lucrează în neoperativ). De asemenea, polițiștii au obligația să efectueze săptămânal cel puțin jumătate din numărul de ore alocat pentru actitivități sportive.

Dar până la respectarea acestor prevederi legale managerii din Poliția Română mai întâi trebuie să asigure condițiile decente și necesare pentru desfășurarea activităților sportive, ca mai apoi să aibă pretenția să ceară performanță polițiștilor.

Condițiile pe care organizația noastră sindicală le-a văzut la Clubul Dinamo al MAI sunt parcă desprinse din filmele despre clădiri devastate, părăsite și bântuite de fantome. La asemenea condiții, oare se poate vorbi despre performanța polițiștilor? La asemenea condiții se poate vorbi oare de respectarea sănătății și protecției în munca de poliție? La asemenea condiții se poate vorbi de Poliția Română ca fiind una ”europeană”?

Și parcă nu ar fi fost de ajuns, pe lângă aceste condiții ”excelente” pentru desfășurarea activităților sportive, nici măcar WC-urile ecologice nu sunt disponibile pentru că … sunt închise cu lacătul.

O zicală din popor spune că ”vorba multă, sărăcia omului”, așă că vă lăsam să concluzionați dumneavoastră după ce vizionați fotografiile alăturate din clubul cu pricina unde polițiștii susțin probele sportive.

BIROUL EXECUTIV CENTRAL
”Uniți vom fi puternici!”

 

Scroll To Top