2021/06/18
Acasa | Articole | COMUNICAT “Sultanii” din teritoriu dau cu flit I.G.P.R.

COMUNICAT “Sultanii” din teritoriu dau cu flit I.G.P.R.

24.10.2018

C O M U N I C A T

“Sultanii” din teritoriu dau cu flit I.G.P.R.

Una dintre cele mai importante lupte ale Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie a fost aceea de a determina Ministerul Afacerilor Interne să creeze un cadru astfel încât poliţistul absolvent şi nu numai să poată activa în cadrul I.P.J.-ului în raza căruia are domiciliul ori s-a născut. Un cadru legal, strict, n-a fost realizat, însă, la cererea S.N.A.P., în data de 4 octombrie a. c. în videoconferinţă, adjunctul Inspectoratului General al Poliției Române le-a transmis şefilor de inspectorate să centralizeze rapoartele de mutare, urmând ca în funcţie de situaţia de la nivelul I.P.J.-urilor să se facă repartiţiile promoţiei de agenţi.

Situaţia se arată dezastruoasă, majoritatea şefilor din teritoriu au sfidat efectiv recomandarea I.G.P.R.! Numărul rezoluţiilor negative puse de “sultani” pe rapoartele de mutare ale „supuşilor” a depăşit aşteptările cele mai pesimiste. La I.P.J. Ialomiţa, de exemplu, toate (zeci de rezoluţii) au fost NEGATIVE! La polul opus, şeful I.P.J. Giurgiu a tratat atent problema, ținând cont de rapoarte, fără să neglijeze echilibrul numeric ce trebuie păstrat pentru bunul mers al activităţii.

Dar cum cu o floare nu se face primăvară, nici cu două sau cu trei, atitudinea majorităţii boşilor din ţară de la cârma poliţiei, ne confirmă, fără să mai fi fost nevoie, că pârghiile politice care i-au plasat pe funcţii le cimentează  poziţia în faţa I.G.P.R.

Adică… îi doare fix în salariile de excelenţă de mai-marii lor direcţi. Sfidarea de către aceştia a unei recomandări clare şi perfect justificate din partea I.G.P.R. ne duce cu gândul că trebuie să mergem cu lista problemelor noastre la Înalta Poartă a politicii sau să devenim membrii de partid, nu-i aşa?!

Păi NU, că avem legi şi sindicate, iar funcţiile de inspectori şefi nu sunt tronuri moştenite!

”Uniți vom fi puternici!”