2021/10/25
Ultima ora:
Acasa | Articole | Comunicat SNAP – 19.05.2021: Relaxarea masurilor si recunoasterea meritelor

Comunicat SNAP – 19.05.2021: Relaxarea masurilor si recunoasterea meritelor

Nesecret,
19.05.2021

C O M U N I C A T
Relaxarea măsurilor și recunoașterea meritelor

Asistăm la prima relaxare a măsurilor impuse de autorități din cauza pandemiei, toată societatea se bucură de acest lucru, iar noi ne dorim ca această relaxare să o resimtă și polițiștii care, de mai bine de un an, s-au aflat în prima linie, executând ordinele primite de la șefi, la indicațiile politicului.

Chiar dacă polițiștii și-au făcut datoria, iar relexarea de azi se datorează în parte și eforturilor depuse de aceștia, salariile lor au fost înghețate de actualul Guvern, iar sporul de risc a rămas la stadiul de promisiune, chiar dacă noi am recurs inclusiv la acțiuni de protest.

În condițiile actuale de revenire la normalitate, cu un nou șef la conducerea Poliției Române, cu o armată de specialiști la nivel central, noi credem că s-ar putea trece imediat la efectuarea reformei despre care am tot vorbit.

Sindicatul Național al Agenților de Poliție a expus, în mod repetat, motivele pentru care trebuie reformat sistemul și a prezentat, conducerii Ministerului Afacerilor Interne, mai multe proiecte care pot constitui puncte de plecare în acest proces, fără eforturi financiare, fiind nevoie doar de implicarea factorilor decizionali.

Reorganizarea structurilor de poliție trebuie făcută etapizat, inclusiv externalizarea unor servicii, astfel încât polițiștii vizați să nu resimtă pierderi de venit, iar la final să avem o structură organizatorică bine conturată, adaptată la nevoile actuale ale societății, în care fiecare polițist să înțeleagă clar ce atribuții și ce drepturi are.

BIROUL EXECUTIV CENTRAL
”Uniți vom fi puternici!”

Scroll To Top