2021/04/17
Ultima ora:
Acasa | Articole | COMUNICAT – Sindicatul politistilor DOLJ

COMUNICAT – Sindicatul politistilor DOLJ

COMUNICAT

Dragi poliţişti din Dolj, în timp ce ministrul Nicolae Ionel Ciucă, Ministru al Apărării Naţionale, interzice angajaţilor ministerului, militari şi civili, „să se deplaseze în zonele afectate de COVID-19”, precum şi alte măsuri ce trebuie respectate de toţi lucrătorii din minister pentru a se proteja, pe ei şi familiile lor, cel mai mare împuternicit în viaţă, şeful I.P.J. Dolj, trimite poliţiştii din Dolj să refacă traseele epidemiologice ale persoanelor bolnave de COVID-19.

De asemenea, poliţişti fără niciun fel de protecţie sunt trimişi la aeroportul Craiova pentru a întampina, cu braţele deschise, cetăţenii romani care vin din nordul Italiei, zonă declarată roşie şi închisă de guvernul italian şi mai nou trimite luptătorii S.A.S. Dolj în locaţiile de carantină din Craiova, să bage în camere suspecţii de COVID-19.

Nu l-am văzut niciodată pe acest împuternicit participand la astfel de misiuni, mai mult, pentru a se proteja, a interzis, pana la data de 01.04.2020, programul de audienţe, atat la nivelul I.P.J. Dolj cat şi la sediile Poliţiilor Municipale şi Orăşeneşti, pentru că nu este aşa, viaţa şefilor şi a familiilor lor este mult mai importantă decat a poliţiştilor care au ţinte desenate pe spate şi sunt trimişi pentru a fi carne de tun în aceste misiuni fără nicio protecţie.

Ştim foarte bine că această zonă de carantină aparţine Primăriei Craiova dar nu am văzut niciun poliţist local în zonă, nici măcar pe cel mai mare şef în viaţă al Poliţiei Locale Craiova.

Aşa cum i-am transmis acestui împuternicit, noi credem că a confundat judeţul şi crede că suntem toţi proşti.

Domnule împuternicit al I.P.J. Dolj, avem podul plin de mulţumiri, într-adevăr nu ca ale dumneavoastră transmise prin staţiile de emisie-recepţie, la ora 08.30 dimineaţa, pentru că nu este aşa, dumneavoastră credeţi că puteţi conduce un inspectorat din biroul dumneavoastră somptuos de la parter, unde temperatura este constantă, adică 22 grade Celsius, atat vara cat şi iarna, printr-o staţie de emisie-recepţie.

 Dragi colegi, studiaţi-vă cu atenţie îndatoririle din fişa postului şi nu vă mai lăsaţi influenţaţi de nişte dispoziţii verbale date de şefi care nu dau doi bani pe voi şi pe familiile voastre.

Încercaţi să aveţi grijă de voi, de familiile voastre şi de cetăţenii cu care intraţi în contact direct.

Domnule împuternicit al I.P.J. Dolj, în această dimineaţă am luat cu noi aceste mulţumiri transmise prin staţia de emisie-recepţie din biroul dumneavoastră şi ne-am deplasat la toate magazinele din Craiova, unde am aflat, cu surpriză, că nu putem cumpăra nici medicamente pentru a ne trata familiile, nici alimente, nici lapte praf şi nici pamperşi. Din păcate pentru noi şi pentru familiile noastre, aceste mulţumiri nu ne ajută cu nimic, dumneavoastră trăiţi într-o realitate paralelă.

Aţi dat dovadă, încă o dată, dacă mai era nevoie, prin comunicatul transmis pe grupul de whatsapp ultrasecret al şefilor, că nu vă pasă de noi.

Mărturisim că nu înţelegem cum se vor proteja ceilalţi poliţişti care trebuie să primească audienţe, plangeri penale, sesizări, care trebuie să refacă traseele epidemiologice ale persoanelor bolnave de COVID-19, poliţiştii din cadrul CRAP Dolj etc. în această categorie neintrand şefii, pentru că nu-i aşa, ei sunt foarte importanţi şi nu trebuie să intre în contact direct cu aceşti cetăţeni.

Ne închipuim că aceşti poliţişti din operativ au un sistem imunitar foarte puternic şi au aură protectoare fiind convinşi ca nu li se va întampla nimic. COVID-19 ştie că sunt poliţişti şi nu îi va infecta.

CONCLUZIE:

 DOMNULE ÎMPUTERNICIT AL I.P.J. DOLJ, PUNEŢI GRAV ÎN PERICOL SĂNĂTATEA  POLIŢIŞTILOR ŞI ESTE DE AJUNS SĂ SE ÎMBOLNĂVEASCĂ UN SINGUR POLIŢIST DINTR-O SECŢIE PENTRU CA TOŢI CEILALŢI SĂ INTRE ÎN CARANTINĂ.

 CINE O SĂ MAI ASIGURE PROTECŢIA CETĂŢENILOR? CINE O SĂ MAI INTERVINĂ LA  APELURILE DE URGENŢĂ?

NICI  NU VREM SĂ NE IMAGINĂM!

Dacă mai aveţi un pic de demnitate, daţi-vă demisia!

P.s. În ultimele zile am observat că domnişoricile isterizate, cititoare de promptere,  nu îşi mai pun întrebări existenţiale cu privire la pensiile militare de stat ale poliţiştilor şi salariile de nimic ale acestora.

Sindicatul Polițiștilor Dolj

Scroll To Top