2019/01/19
Ultima ora:
Acasa | Articole | COMUNICAT privind O.M.A.I. nr. 577/2008 – programul de lucru al politistilor

COMUNICAT privind O.M.A.I. nr. 577/2008 – programul de lucru al politistilor

Nesecret

10.01.2018

COMUNICAT

privind O.M.A.I. nr. 577/2008 – programul de lucru al politistilor

In data de 10.01.2018, ora 11.00, a avut loc sedinta Comisiei de Dialog Social, organizata la nivelul Ministerului Afacerilor Interne, avand pe ordinea de zi mai multe acte normative, printre care si elaborarea ordinului privind programul de lucru al politistilor.

Sindicatul National al Agentilor de Politie nu este de acord ca acest ordin sa fie promovat in forma propusa de catre Ministerul Afacerilor Interne si a solicitat persoanei care prezida sedinta ca, dupa inmanarea propunerilor noastre, sa lucram impreuna la elaborarea acestui ordin, fara a incalca niciun drept al politistului sau lucrator din cadrul MAI.

Am constatat ca specialistii angajatorului nu inteleg ca un ordin nu poate sa depaseasca cadrul legal al niciunei legi (Legea nr. 360/2002 privind Statutul politistului) si nici nu poate sa incalce drepturile angajatului, conform Codului Muncii in vigoare, sau drepturile omului, aceste abateri conducand de multe ori la abuzuri pentru mare parte a politistilor si nascand privilegii doar pentru unii.

Atasam ordinul si propunerile Sindicatului National al Agentilor de Politie.

Biroul Executiv Central

Scroll To Top