2021/08/03
Ultima ora:
Acasa | Articole | Comunicat privind bilantul Politiei Romane

Comunicat privind bilantul Politiei Romane

16.02.2018

C O M U N I C A T

privind bilanțul Poliției Române

În ultima perioadă a avut loc evaluarea activităților structurilor teritoriale, iar astăzi, 16.02.2018, a avut loc bilanțul Poliției Române.

Cu această ocazie au fost prezentate realizările din anul 2017 și înțelegem că încă ne este foarte greu să ieșim din vechile tipare, mai mult, dacă am urmări cu atenție aceste statistici ne-am da seama că ne întoarcem în epoca comunistă.

Șefii de arme, alături de ministrul de interne, au transmis mulțumiri celor care se găsesc în spatele cifrelor, dar noi credem că nu sunt suficiente. Munca de polițist este grea, riscantă și de o importanță deosebită atât pentru instituție, cât și pentru cetățeni.

Doamna prim-ministru al României, Viorica-Vasilica Dăncilă a transmis un mesaj cordial polițiștiilor români, care nu a fost dus până la capăt probabil din cauza agendei foarte încărcate a doamnei premier, astfel nu a fost atins subiectul așteptat de zeci de mii de agenți de poliție privind salarizarea acestora.

În cadrul videoconferinței, Inspectorul General al Poliției Române nu detaliat situația programului de lucru și a drepturilor polițiștilor, nespecificând dacă se vor mai face presiuni în acest sens.

Sindicatul Național al Agenților de Poliție se află în acest moment în dialog cu Guvernul României, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Finanțelor Publice și Ministerul Muncii și Justiției Sociale, negocieri care sperăm că vor aduce rezultatele așteptate.

În cazul în care dialogul nu va da roade și nu vom găsi soluții viabile privind drepturile polițiștilor, nu ne rămâne decât să apelăm la „un alt fel de dialog”.

Cu cât instituțiile statului vor fi mai receptive la dialog, cu atât mai repede Poliția Română se va reforma, iar cetățeanului îi va fi asigurat un serviciu polițienesc de o mai bună calitate.

BIROUL EXECUTIV CENTRAL

“Uniți vom fi puternici!”

Scroll To Top