2021/04/17
Comunicat – Informare catre politisti

31.10.2018

Informare către polițiști

De foarte mult timp s-a pus în dezbatere reglementarea posibilității polițiștilor de a beneficia de o locuință de serviciu sau de a-și achiziționa o locuință. În toată această perioadă, delegații ale Sindicatului Național al Agenților de Poliție au fost într-o permenentă legătură, participând cu amendamente la crearea acestei legi.

În sfârșit, acum 2 zile, proiectul de lege privind modificarea Statutului polițistului, care prevede posibilitatea de utiliza banii primiți pentru chirie în vederea  achitării ratelor pentru achiziționarea unei locuințe sau achitării creditelor în derulare contractate cu acest scop, a fost adoptat de cele două camere ale Parlamentului și urmează ca legea să fie promulgată de Președintele României, lucru care credem sau cel puțin sperăm că se va întâmpla. Desigur, rar se întâmplă ca o lege să îi mulțumească pe toți, așa cum probabil că și această lege va ridica nemulțumiri.

Punctul de vedere al Sindicatului Național al Agenților de Poliție este că metodologia și ordinul prin care această lege va fi aplicată sunt de o importanță deosebită și ține numai de noi cum vom negocia la acea vreme.

În ceea ce privește întărirea autorității polițistului, vă informăm că ieri, 30.10.2018, o delegație a S.N.A.P. a participat la ședința Comisiei Juridice și Comisiei de apărare, ordine publică și siguranță națională, reunite, iar proiectul pentru întărirea autorității polițistului a trecut cu bine, urmând a fi votat în plen. Viitoarele reglementări vor avea un impact major asupra activității de poliție, restabilind un climat de siguranță pentru cetățenii României.

Reprezentanții S.N.A.P. au discutat cu domnul președinte al Comisiei de apărare, ordine publică și siguranță națională despre o parte din problemele cu care se confruntă polițiștii și am stabilit împreună colaborarea în vederea mai multor proiecte de lege, precum și schimbării Statutului polițistului.

Nu în ultimul rând, dorim să mulțumim domnului președinte al Comisiei de apărare, ordine publică și siguranță națională – Căprar Dorel-Gheorghe – pentru deschiderea către colaborarea în aceste proiecte! Avem convingerea că această colaborare va fi fructuoasă  și vom îmbunătăți legislația atât pentru polițiști, cât și pentru cetățenii acestei țări.

”Uniți vom fi puternici!”