2021/10/25
Ultima ora:
Acasa | Articole | Comunicat – 25.03.2020

Comunicat – 25.03.2020

Nesecret

25.03.2020

COMUNICAT

Perioada neagră, pe care o traversăm noi și întreaga planetă, nu trebuie să ne îndemne decât spre solidaritate, să uităm de relația șef-subordonat sau bogat și sărac.

Ministerul Afacerilor Interne a emis OMAI nr. 51/24.03.2020 care face ca polițiștii să nu fie văduviți de drepturile lor. Guvernul,  Ministerul de Interne, au alocat bani pentru echipamente de protecție dar, la ora actuală se fac sacrificii imense pentru a le procura, pentru că România sau, mai bine zis, politicienii care au guvernat țara, nu s-au gândit să asigure un stoc pentru astfel de situații de urgență.

Sigur, nicio țară nu a fost pregătită pentru un asemenea scenariu dar România mai are, încă, puțin timp să se mobilizeze să poată trece de el. Nu putem decât să spunem adevărul: echipamentele de protecție și dezinfectanții, nu sunt suficiente, ajungându-se ca niște șefi să dea două măști pe bază de proces-verbal.

Domnule Președinte și domnule Prim-ministru, nu ne-am imaginat niciodată că vom trăi aceste zile dar,  polițiștii salvează vieți, asigură siguranța cetățeanului și, da, pot fi comparați cu cadrele medicale și, în consecință, au nevoie de aceeași protecție în fața virusului care ucide.

 Chestorul Liviu Vasilescu a dat ordin, chiar dacă era logic și fără un ordin, ca atunci când cineva părăsește izolarea, polițiștii care acționează trebuie să fie echipați complet, asemenea medicilor! De plâns și critici nu mai este timp și, în acest sens, suntem într-o colaborare continuă cu Comandamentul Pentru Situații De Urgență și vă spunem că, cel puțin, mare parte din echipamentele care au ajuns la voi, au fost obținute pe sponsorizări, pe solidaritate și pe bună credință!

Toți banii existenți în contul SNAP au mers în confecționarea măștilor pentru polițiști și, nu mai demult decât ieri, SNAP împreună cu IGPR, prin bunăvoința unui medic, a primit 2000 litri de dezinfectant care va fi distribuit polițiștilor. Nu putem să nu îi mulțumim domnului Gigi Becali care, ne-a promis, în situația în care vom găsi modalitatea de aducere în România de substanțe dezinfectante și echipamente de protecție pentru polițiști și medici, va plăti factura, indiferent de sumă!

Dragi și curajoși polițiști, ați fost de multe ori încercați, dar acum, mai mult ca niciodată, aveți grijă de voi și de familiile voastre. Să vă faceți datoria cu demnitate ca și până acum și chiar dacă vă mai loviți de abuzuri ale șefilor, credeți-ne, vor fi trași la răspundere!!!

BIROUL EXECUTIV CENTRAL

”Uniți vom fi puternici!”

Scroll To Top