2021/10/25
Ultima ora:
Acasa | Articole | Comunicat 18.12.2019

Comunicat 18.12.2019

De ani de zile, instituția Poliției a fost și se pare că încă mai este la cheremul unora care au la un moment dat niște butoane și se joacă cu ele cum vor ei.

Realitatea din punctul nostru de vedere este următoarea: Traian Berbeceanu, proaspăt numit șef de cabinet al ministrului MAI, are trei variante:

  1.  Face reformă și „curățenie„ în Poliție.
  2.  Își va strica imaginea dacă nu realizează lucruri în favoarea Polițiștilor și a Poliției, iar sistemul îl va „tăvăli” din nou.
  3.  La un moment dat, nu foarte departe, își va da demisia dacă lucrurile în Poliția Română nu se îndreaptă spre făgărașul corect.

Am constatat, din cele relatate de presă și exprimate pe rețelele de socializare, că nici numirea consilierului inspectorului general al IGPR nu este prea aplaudată.

În afara faptului că trăim într-o instabilitate politică totală, noi credem că acest tip de oameni cu experiență ar trebui numiți, promovați în număr cât mai mare. Noi credem că, de această dată,  acești doi domni, vor fi lăsați să-și facă treaba și se va ține cont de expertiza lor.

Mai credem că, guvernul Orban și parlamentarii tuturor partidelor realizează că vorbim de siguranța națională și nu vor decima Poliția Română!

Un polițist se formează în 7-8 ani, și dacă-l scoți la pensie tocmai în apogeul carierei și experienței în loc să-i oferi avantaje pentru a-l păstra în sistem, nu ai realizat nimic!

Sperăm să țineți cont de toate demersurile Sindicatului Național al Agenților de Poliție, care, dacă ar fi respectate, am avea polițiști demni și o instituție întocmai acelora din țările civilizate, iar ordinea publică să nu fie un scop ci o stare de fapt!

BIROUL EXECUTIV CENTRAL

”Uniți vom fi puternici!”

Scroll To Top