2021/01/25
Ultima ora:
Acasa | Articole | Cinstim memoria eroilor din 1989
Cinstim memoria eroilor din 1989

Cinstim memoria eroilor din 1989

Nesecret
20.12.2020

C O M U N I C A T

– CINSTIRE EROILOR REVOLUTIEI DIN 1989 !  –

Penru oricine este interesat de subiectul revoluției din 1989, la o simplă cautare pe internet, poate găsi următoarea ,,definiție” :

Revoluția Română din 1989 a constat într-o serie de proteste, lupte de stradă și demonstrații desfășurate în România, între 16 și 25 decembrie 1989, care au dus la căderea dictatorului Nicolae Ceaușescu și la sfârșitul regimului comunist din România. Demonstrațiile din ce în ce mai ample au culminat cu procesul și execuția soților Ceaușescu.

În schimb, pentru cei care au trăit acea perioadă și care au participat efectiv la evenimentele din decembrie 1989, lucrurile nu sunt la fel de simple. A fost greu, au murit oameni, iar cei care au supraviețuit, au rămas marcați pentru tot restul vieții, aceasta fiind plata pentru democrația și libertățile care au urmat.

Din nefericire, acum după 31 de ani de la revoluție, constatăm că apucăturile comuniste ale unora, încă mai există și fac ca lucrurile să nu meargă așa cum ar trebui, fapt ce ne determină să ne întrebăm dacă a meritat prețul plătit de cei care au luptat atunci.

E clar că și în Ministerul Afacerilor Interne este aceeași situație, când polițiștii de azi privesc cu nostalgie spre milițianul din trecut, care era respectat în societate și care avea un statut solid.

Cinstim memoria eroilor Revoluției din 1989, cu o lacrimă, o lumânare, o floare și un gând bun, mulțumindu-le pentru sacrificiul lor.

Iulian Surugiu
Președinte – fondator SNAP

Scroll To Top