2019/06/18
Ultima ora:
Acasa | Articole | Cine are argumente, sa ne contrazica!

Cine are argumente, sa ne contrazica!

Nesecret

25.09.2018

C O M U N I C A T

Cine are argumente, să ne contrazică!

Sindicatul Național al Agenților de Poliție a făcut nenumărate demersuri pentru remedierea problemelor existente la nivelul Centrelor de Reținere și Arest Preventiv din București și din țară, inclusiv la arestul central.

În repetate rânduri, am fost contraziși de reprezentanți ai conducerii Poliției Române, chiar și în cadrul unor conferințe de presă, inclusiv de responsabilul I.G.P.R. pe această linie, aceștia afirmând că lucrurile nu stau atât de grav.

Problemele colegilor noștri sunt multe și diverse, de la ținută, dotare, condiții de muncă și până la lipsa de personal, unele mai grave iar altele mai puțin grave, toate având soluții de rezolvare.

Una dintre cele mai grave o constituie riscul la care se expun în momentul în care intră în contact (direct sau indirect) cu reținuții/arestații care suferă de diverse boli contagioase, în condițiile în care nici nu primesc un spor de risc, similar cu cel de care beneficiază personalul din sănătate.

În prezent, la nivelul unor centre de reținere și arest preventiv, avem cazuri de persoane private de libertate, suspecți de tuberculoză, aflați izolați în camere separate, în timp ce în alte camere se află alte persoane suspecte de varicelă și zona zoster. De asemenea avem multe cazuri de reținuți/arestați infectați cu hepatită și nu în ultimul rând cu virusul HIV.

Nu considerăm că exagerăm cu nimic dacă afirmăm că unele centre de reținere și arest preventiv se pot transforma în spitale de boli infecțioase, aceasta în timp ce polițiștii nu beneficiază de sporurile legale în acest caz, iar conducerea neagă existența acestor probleme.

BIROUL EXECUTIV CENTRAL

 

Scroll To Top