2021/04/17
Ultima ora:
Acasa | Articole | Cat mai trebuie sa suportam?!

Cat mai trebuie sa suportam?!

Nesecret
 30.10.2020

 C O M U N I C A T
Cât mai trebuie să suportăm ?! –

Trăim vremuri grele, fără precedent, datorită  răspândirii noului Coronavirus, starea de urgență s-a transformat în stare de alertă, apoi a fost prelungită, măsurile impuse populației sunt tot mai multe iar perioada aceasta, din nefericire, va mai dura cel puțin câteva luni.

În aceste condiții, polițiștii care acționează în stradă, resimt o presiune aflată în creștere, din partea șefilor, numărul dispozițiilor și implicit obligațiile, cresc odată cu numărul de persoane infectate cu SARS-COV-2, iar principalul indicator de muncă constă în numărul de acțiuni organizate și sancțiuni aplicate pe această linie, respectiv Legea nr.55/2020.

Ca să se înțeleagă mai bine, facem precizarea că restul problemelor cu care se confrunta poliția până la apariția acestui virus, există în continuare, iar oamenii și timpul sunt la fel ca înainte de pandemie ! Practic nu mai prindem hoți, nu mai rezolvăm cauze penale, ordinea publică, criminaliștii, proximitatea, judiciarul, nu mai au altă treabă decât să-i vâneze pe cei care nu poartă mască !

Aici intervine ,,măiestria” unor șefi profesionali care, prin diverse dispoziții scrise sau verbale, obligă oamenii din subordine să lucreze peste program, 12-16 ore pe zi, astfel încât polițiștii să fie ,,la vedere”, șefi care impun normă de contravenții aplicate și toate acestea la comandă politică.

Politicienii, atât cei aflați la putere cât și cei din opoziție, trebuie să cunoască problemele reale pe care le au polițiștii, faptul că sunt nevoiți să lucreze suplimentar datorită lipsei de personal și  că sunt plătiți prost în comparație cu riscurile la care se expun prin natura acestei meserii.

Mai nou au apărut și alte frustrări, prin discriminările existente la acordarea unor drepturi personalului implicat în activitățile de prevenire și combatere a răspândirii virusului, context în care amintim că și polițiștii se află în prima linie, că și ei își riscă permanent sănătatea și chiar viața, că și ei au copii care învață de acasă și care trebuie supravegheați.

Sindicatul Național al Agenților de Poliție este asaltat de sesizările membrilor din toată țara, prin care se reclamă aceste abuzuri, oamenii s-au săturat să tot facă sacrificii personale, în condițiile în care angajatorul nu joacă corect și nu respectă munca lor.

BIROUL EXECUTIV CENTRAL
”Uniți vom fi puternici!”

Scroll To Top