2019/04/20
Ultima ora:
Acasa | Articole | Cat e camasa? Dar chiria?

Cat e camasa? Dar chiria?

09.08.2018

C O M U N I C A T

Cât e cămașa? Dar chiria?

Din nou ne vedem în situația de a prezenta „neînțelegerile” din sistem, de data aceasta în legătură cu promoția 2018, de curând venită, care întâmpină o mulțime de greutăți.

Sindicatul Național al Agenților de Poliție a militat cu succes pentru scurtarea perioadei de școlarizare, lucru benefic atât pentru instituție, cât și pentru polițiști, însă aceasta nu înseamnă că trebuie să ne batem joc de proaspeții absolvenți. Cu titlu de exemplu enumerăm planificarea acestora în patrulă cu jandarmi, program de 12 ore sau forțări de tură.

          Statul oferă pentru chirie proaspeților polițiști în jur de 300-400 de lei, în vreme ce cu toții știm că într-un oraș mare până și pentru o garsonieră se percepe o chirie de aproximativ 250€. Polițiștii sunt nevoiți să locuiască câte 3-4 într-un apartament pentru a se descurca cât de cât financiar și a nu fi tentați să își ”completeze” veniturile.

          O altă problemă a fost cea a polițiștilor care nu aveau cămăși de circulație și cărora le-a fost ”sugerat” de către un șefuleț să le achiziționeze din banii proprii, lucru pe care unii dintre ei l-au și făcut. În urma discuțiilor noastre cu conducerea Poliției Capitalei am rămas stupefiați să aflăm că de fapt în magazie existau 400 de cămăși, spray-uri și bastoane, lipsând intr-adevăr cătușele. În acest sens, ținem să îi informăm atât pe polițiști, cât și pe șefi, că înainte de a lua astfel de hotărâri să verifice cu atenție dacă există sau nu materialele necesare. Mai mult decât atât, niciun șef nu-i poate ”sugera” unui polițist să își cumpere echipament sau produse de birotică și papetărie, ci angajatorul trebuie să i le asigure.

          Totodată, informăm polițiștii că în cadrul Poliției Capitalei a fost declanșată procedura cadru de achiziție a gecilor reflectorizante pentru toamnă-iarnă și sperăm că niciun șef nu-i va mai sugera vreunui polițist să facă astfel de achiziții din bugetul propriu.

 

 

 

Scroll To Top