2021/05/10
Ultima ora:
Acasa | Articole | Cand dialogul esueaza, protestul primeaza!

Cand dialogul esueaza, protestul primeaza!

                                                                                                                                           Nesecret
08.01.2021

C O M U N I C A T
Cand dialogul esueaza, protestul primeaza!

Sindicatul Național al Agenților de Poliție, încă de la înființare, și-a propus ca principal obiectiv apărarea drepturilor polițiștilor, în special ale agenților de poliție/poliție de frontieră, acesta fiind și în prezent prioritar în activitatea sindicală.

Dacă privim în urmă, după zece ani de activitate, putem spune că în mare parte am reușit, iar de fiecare data când calea dialogului nu a dat rezultate, nu am ezitat nicio secundă și am ieșit în stradă, indiferent de condițiile meteorologice sau de cine se afla la conducere.

Astfel am reușit să obținem drepturi de care beneficiază în ziua de azi toți polițiștii, nu numai membrii SNAP, principalele fiind sporul de 75% acordat pentru zilele de sâmbătă, duminică și sărbători legale și legea pensiilor militare.

În acest moment așteptăm continuarea Dialogului Social, cu cei aflați la conducerea Ministerului Afacerilor Interne, discuțiile purtate fiind o problemă internă, iar la finalul acestora vom face publice rezultatele obținute, care sperăm să ducă la o majorare a veniturilor polițiștilor.

Pe lângă toate problemele aflate în dezbatere, referitoare la acordarea unor drepturi financiare, dorim să-i amintim încă odată domnului ministru că sistemul, în ansamblul lui, trebuie reformat, asta doar dacă se dorește eficiență și performanță.

În ceea ce privește exercițiile prin care sunt mimate diverse acțiuni de protest, în această perioadă în care au loc dezbateri, în care se caută soluții la masa tratativelor, acțiuni cu caracter propagandistic, nu dorim să fim asociați cu astfel de practice.

Poziția noastră clară este aceea că cei care fac acest joc dublu, care una vorbesc cu angajatorul și cu totul alta cu membrii, nu fac cinste celor pe care îi reprezintă și nici mișcării sindicale.

Cunoaștem faptul că societatea trece printr-o perioadă grea, că sunt categorii de salariați afectați în mai mare măsură decât noi, din cauza pandemiei dar aceasta nu înseamnă că noi nu mai trebuie să ne revendicăm drepturile prevăzute de lege, ținând cont că polițiștii și-au făcut datoria și se află în continuare în prima linie.

Ca să fie clar pentru toată lumea, protestul este o măsură legală la care se recurge atunci când dialogul social nu dă rezultate, S.N.A.P.-ul știe asta, dovadă fiind toate acțiunile din trecut, noi vrem rezultate și suntem gata să ieșim la protest, în capitală și în țară oricând pentru obținerea drepturilor legale.

BIROUL EXECUTIV CENTRAL
”Uniți vom fi puternici!”

Scroll To Top