2019/10/18
Ultima ora:
Acasa | Articole | Bugetul MAI si reforma

Bugetul MAI si reforma

05.07.2019

C O M U N I C A T

Bugetul M.A.I. și reforma

Așa cum ne-am obișnuit din anii anteriori și bugetul MAI pe anul 2019 este unul mic raportat la nevoile instituției și considerăm că este nevoie de voință politică, pentru a putea să schimbăm mentalitați si pentru a asigura condiții normale de lucru. Totodată avem nevoie de o legislație coerentă care să nu permita ca polițistii să fie bataia de joc a nimănui dar în același timp nici polițistii nu mai trebuie comită abuzuri împotriva cetațenilor, așa cum s-a întâmplat executând ordine orbește, punând in practică ce dispune unul sau altul, și nu ceea ce prevede Legea.  

Dacă MAI ar avea un buget puternic, probabil altfel ar sta lucrurile, nu am mai avea lifturi cu o vechime de 50 de ani, sedii în clădiri nereabilitate din timpul celui de al doilea război mondial, posturi de politie cu WC-uri in ,,fundul curții” si cu rația de lemne pe care polițistul le bagă in sobă iarna ca să poată lucra.

Sigur, sunt doar câteva aspecte față de care organizațiile sindicale sunt câteodată neputincioase în fața angajatorului și a Guvernului și din păcate am fost nevoiți să ne mulțumim cu puțin sau de cele mai multe ori doar cu promisiuni.

Își mai amintește cineva că până în anul 2014 polițiștii nu au fost plătiți niciodată pentru sâmbete, duminici și sărbătorile legale lucrate chiar dacă în Codul Muncii era prevăzut acest spor ?!

Dacă vrem să găsim vinovați găsim cu siguranță, dar mai important este cât de repede se va trece la reformarea MAI și cât de mult va dori puterea politică să ia măsuri urgente, privind achiziția autospecialelor, a armamentului din dotare si externalizarea unor servicii.

Ne amintim ce se întâmpla cu ani în urmă în autobaza de reparații din București unde  găseai câte un mecanic beat sau câte unul care îti lua o piesă nouă de la mașină si îți punea una recondiționată, dar lucrurile astea s-au întâmplat în trecut iar acum avem alte problem, procedura de achiziții pentru piese auto durează foarte mult si de aici încep necazurile.

Vorbim tot despre autospecialele poliției, trebuie spus că parcul auto este aproape plin dar cu autovehicule fabricate în 2004-2006, cu sute de mii de km la bord și care datorită gradului ridicat de uzură, câteodată devin adevărate sicrie umblătoare pe roti.

Putem discuta la nesfârșit despre aspectele negative care se întâmplă în Ministerul Afacerilor Interne dar noi credem că mai important este ca reforma în cadrul acestui minister  să înceapă cât mai urgent posibil.

BIROUL EXECUTIV CENTRAL

”Uniți vom fi puternici!”

Scroll To Top