2021/08/01
Ultima ora:
Acasa | Articole | Bilant 2014 F.S.D.P.R.

Bilant 2014 F.S.D.P.R.

antetNesecret
Nr. 430/ 22.12.2014

COMUNICAT
Bilant 2014 F.S.D.P.R.

Anul 2014, un an greu cu foarte multe abuzuri comise de șefii profesionali, de psihologi, toate astea ducând la slăbirea sistemului polițienesc, polițiștii neputând da randamentul scontat din aceste motive.

Foarte mulți polițiști au murit de diferite boli, unii s-au sinucis cu armamentul din dotare din cauza stresului care și în prezent persistă (facturile mari coroborate cu nemajorarea salariului, datoriile restante la bănci), iar solidaritatea apropiaților față de aceștia este demnă de apreciat.

Cu toate acestea, Federația Sindicatelor Democratice a Polițiștilor din România ”Al. I. Cuza” împreună cu angajatorul am reușit să facem câțiva pași mărunți, din care amintim câțiva:

– nu mai există restanțe la norma de echipament deoarece în prezent se virează lunar în tranșe egale
– redistribuirea salariului de 50% acordat numai unor șefi în detrimentul celor ce muncesc cu adevărat
– deblocarea funcțiilor pentru a putea fi angajați fochiști, femei de serviciu, etc.
– ocuparea funcțiilor vacante cu prioritate de către cei care au fost disponibilizați pe nedrept
– modificarea condițiilor de decontare a sumelor reprezentând contravaloarea transportului
– reîntregirea sporurilor revenind la sporurile din 31.12.2009 (chirie, prima de instalare, prima de mutare, etc.)
– întinerirea parcului auto al MAI
– avansarea polițiștilor cu calificativul ”bine”

Cea mai mare realizare a polițiștilor care au ieșit în stradă pentru a protesta în 3 decembrie 2014 în fața Ministerului Finanțelor Publice este accea că toți polițiștii, toți cei care ne-au criticat că am ieșit în stradă, făcând analize pe evenimentul FSDPR-ului, vor primi și ei pentru fiecare sâmbătă și duminică lucrată, fără a fi afectat repausul săptămânal care se acordă obligatoriu, o majorare de 75 % (indiferent de natura programului de lucru: ture/ture dispecerat, schimburi, grupă operativă, etc.), asumată atât de viceprim-ministrul pentru securitate națională, ministrul Afacerilor Interne, dl Gabriel Oprea, cât și de președintele FSDPR ”Al. I. Cuza”, dl Iulian Surugiu.

Suntem convinși că în situația socio-politico-economică în care trăim astăzi am obținut o parte din drepturile pe care polițiștii le merită din plin, cu toate că există și polițiști nemulțumiți.

În anul 2015, împreună cu viceprim-ministrul pentru securitate națională, ministrul Afacerilor Interne, dl Gabriel Oprea am convenit să acționăm pentru recuperarea drepturilor justificate ale polițiștilor și neacordate până în prezent.

Dintre acestea amintim:

– prima de vacanță
– propunerea legislației pentru acordarea celui de-al 13 salariu
– acordarea sumelor compensatorii la pensionare, deoarece acești bănuți sunt un drept justificat al celor care pleacă în pensie după o muncă de 25-30 de ani într-un sistem care funcționează încă prost.

Federația Sindicatelor Democratice a Polițiștilor din România ”Al. I. Cuza” face precizarea că atunci când polițiștii se află în stradă protestând pentru drepturile lor, liderii celorlalte organizații sindicale ar face bine să se abțină cel puțin de la a comenta acțiunile de protest ale acestora prin intermediul mass-media fără a discuta cu aceștia sau să facă analize ale protestului când ei nu au făcut niciun protest de când se autointitulează ”lideri de sindicat” și pretind că reprezintă polițiștii.

BIROUL EXECUTIV CENTRAL
”Uniți suntem puternici!”

Scroll To Top