2021/05/10
Ultima ora:
Acasa | Articole | Batalia pe functii in M.A.I.

Batalia pe functii in M.A.I.

Nesecret

03.07.2018

 C O M U N I C A T

Bătălia pe funcții în M.A.I.

Urmare a solicitărilor insistente formulate de Sindicatul Național al Agenților de Poliție, s-a aprobat Memorandumul privind ,,aprobarea deblocării unor posturi vacante de conducere în Ministerul Afacerilor Interne” și astfel sperăm că se termină ,,era” desemnaților și a împuterniciților pe funcții.

Din păcate, constatăm că în prezent se încearcă tot felul de aranjamente cu ocazia organizării concursurilor, astfel încât examenele să fie promovate doar de ,,cine trebuie”, respectiv tot de cei care au fost împuterniciți și susținuți de conducerea instituției.

Asistăm la o dispunere a șefilor, precum pionii pe tabla de șah, care să răspundă prompt și necondiționat la comanda regelui, în cazul nostru regele fiind puterea politică.

Mai grav este faptul că cei care au fost desemnați provizoriu pe funcțiile de conducere au grijă ca eventualii contracandidați să fie cercetați disciplinar pentru a nu mai putea să candideze la examenele organizate. Toți cetățenii acestei țări, inclusiv polițiștii, ar trebui să se bucure de prezumția de nevinovăție, astfel orice persoană ar trebui să poată candida pe funcție atât timp cât nu este declarat vinovat de instanța de judecată.

Ca și în politică, este o luptă murdară pentru putere, în care cei cu interese nu au nici un fel de scrupule și sunt gata să facă orice le stă în putere, pentru ca lucrurile să rămână sub controlul lor, iar mizeriile din sistem să fie ținute în continuare sub preș.

Este trist și grav deopotrivă că acești oameni uită de unde au plecat, calcă în picioare valori morale, relații umane care trec dincolo de sfera profesională, uită de colegialitate, de prietenie, de faptul că funcțiile sunt trecătoare, iar răul pe care îl fac acum se poate întoarce împotriva lor.

Sindicatul Național al Agenților de Poliție solicită în mod public tuturor celor care sunt implicați în activitățile de organizare și desfășurarea a examenelor pentru funcțiile de conducere din M.A.I. să dea dovadă de corectitudine și profesionalism.

Examenele trebuie să fie transparente, cu mai multe variante de subiecte, la care să participe ca observatori inclusiv reprezentanți ai organizațiilor sindicale pentru a fi eliminați cei care nu au ce căuta în acele funcții și pentru a face loc profesioniștilor care merită cu adevărat să fie promovați.

Cu toții trebuie să înțelegem că nu există altă variantă dacă ne dorim o poliție performantă, condusă de oameni capabili și care să genereze un serviciu polițienesc de calitate în beneficiul societății civile.

BIROUL EXECUTIV CENTRAL

Scroll To Top