2021/01/24
Ultima ora:
Acasa | Articole | Asteptam sa treaca atat pandemia cat si prostia

Asteptam sa treaca atat pandemia cat si prostia

Nesecret

01.07.2020

C O M U N I C A T

– Așteptăm să treacă atât pandemia cât și prostia –

Sindicatul Național al Agenților de Poliție încearcă să fie corect în relațiile cu partenerii de dialog, cu angajatorul și nu în ultimul rând cu membrii săi, lucrurile bune trebuie recunoscute, iar atunci când a fost cazul am ieșit în stradă pentru revendicări.

În acest context, amintim că după schimbarea Guvernului și implicit a ministrului de interne am observat că au fost respectate parțial promisiunile referitoare la drepturile salariale, au fost făcute investiții pentru achiziționarea unor autospeciale, pentru armament și muniție, lucruri firești și necesare de altfel.

Din păcate am asistat și la anumite acțiuni ale conducerii MAI, cu care nu putem fi de acord, așa cum s-a procedat la schimbarea Statutului Polițistului, în plină pandemie, fară dialog social, timp în care au fost neglijate problemele cu adevărat importante.

Poate că domnul ministru nu este informat și de aceea ne-am făcut datoria de a-i aduce la cunoștință că trebuie schimbată mentalitatea unor șefi și că trebuie să scăpăm de obiceiul împuternicirii și desemnării pe funcții a unor oameni nepregătiți profesional și că acele funcții trebuie ocupate doar prin concurs, de cei care merită, de profesioniști. În prezent primim sesizări despre astfel de oameni, unii chiar șefi de inspectorate județene, care coordonează activitatea din birou, prin stația de emisie sau chiar prin postări pe rețele de socializare.

Șefi care modifică programul de lucru al subalternilor după cum îi duce capul și care cercetează disciplinar polițiști pentru că au luat pauză de masă în timpul programului.

Pe lângă acești ,,manageri” care în anul 2020 impun norme de amenzi, mai avem și problemele care țin de reorganizare, amintind aici doar ca exemplu faptul că nici până în prezent nu avem în fișa postului indicatori de prevenire, acestea nefiind un criteriu de evaluare a activității.

Sub motivul măsurilor de distanțare, organizațiile sindicale nu au mai fost consultate nici cu ocazia acordării salariilor de excelență, deci suntem în postura de a spera că ele au ajuns la cei care merită de această dată.

În final nu ne rămâne decât să așteptăm să treacă cât mai repede pandemia, așa cum așteptăm să treacă și prostia unora care conduc vremelnic acest sistem.

BIROUL EXECUTIV CENTRAL

”Uniți vom fi puternici!”

Scroll To Top