2021/08/03
Ultima ora:
Acasa | Articole | Apel catre I.G.P.R., I.P.J.-uri si D.G.P.M.B.: trimiteti psihologii la psiholog, de mana cu sefii!

Apel catre I.G.P.R., I.P.J.-uri si D.G.P.M.B.: trimiteti psihologii la psiholog, de mana cu sefii!

Sindicatul Național al Agenților de Poliție își asumă și recunoaște că, atunci când s-a modificat ordinul privind activitatea psihologilor, a fost de acord să rămânem încă o perioadă tot în interiorul cabinetelor psihologice din M.A.I.

Și totuși au fost cazuri când mai multe nenorociri puteau fi evitate dacă psihologii și-ar fi făcut treaba, însă în continuare ne confruntăm cu situații în care aceștia devin armă a șefilor. Nemaivorbind că orice polițist se expune stresului și ar trebui să fie consiliat, ori de câte ori este nevoie, de acești “doctori de suflete” instalați în scaune calde, pe bani mulți, în M.A.I. Câte cazuri n-au fost când în urma unor misiuni din care polițiștii au ieșit traumatizați psihic și emoțional, iar șefii i-au băgat în cercetări prealabile, iar psihologii au populat degeaba instituția? Polițiștii se feresc să ceară ajutorul atunci când au nevoie, deoarece riscă să cadă în plasa șefilor care le speculează vulnerabilitatea de moment.

Avem membri care se plâng de abuzurile la care sunt supuși de către șefii care, atunci când vor “să pună la punct” un subordonat, îl trimit la psiholog. Mai rău este că sunt polițiști care pică victime ale acestor ”țesături” tocmai fiindcă acei șefi puși pe “mazilit” polițiști au tot concursul din partea unor psihologi.

Din ultima sesizare ce ne-a fost adresată denunțând un astfel de abuz se desprinde ușor ideea că doamna psiholog, protagonista, dimpreună cu șeful polițistului “psihanalizat”, au nevoie de o evaluare psihologică atentă!

Doar pentru că are frustrări, ori s-a trezit indispus de dimineață, un psiholog NU poate ridica unui polițist dreptul de a purta arma, de a conduce autospeciale ori să fie evaluat subiectiv!

Și dacă Psihologul a devenit o armă utilă în lupte și răzbunări absurde, S.N.A.P. cere o analiză de urgență în interiorul Centrului de Psihosociologie din subordinea M.A.I., privind abuzurile pe care unii psihologi le săvârșesc. În atare situație le punem la dispoziție toate materialele sosite din teritoriu care dovedesc abuzurile flagrante.

P.S.: Mai mult decât atât, cel în cauză este trimis în patrulă fără armament, este pus să conducă autospecialele și, mai grav, are în grijă un martor protejat tot fără a avea armament asupra sa.


BIROUL EXECUTIV CENTRAL

”Uniți vom fi puternici!”

Scroll To Top