2021/08/03
Ultima ora:
Acasa | Articole | Amenintari, jigniri si tactici de intimidare ale conducerii I.P.J. Timis asupra liderului S.N.A.P.

Amenintari, jigniri si tactici de intimidare ale conducerii I.P.J. Timis asupra liderului S.N.A.P.

Antet-SNAPNesecret

Nr. 12147 / 27.03.2017

C O M U N I C A T

Amenințări, jigniri și tactici de intimidare ale conducerii I.P.J. Timiș asupra liderului S.N.A.P.

            Suntem în Zodia Protestelor, revoltei și a limitării demnității polițistului sub cea a unui sclav, sclav pe plantația MAI pe care politicienii și-o lasă moștenire din generație-n generație.  Nu uitați, voi cei care vă credeți atotputernici: trăim era în care… cu toate piedicile, dreptul fundamental la demnitate este respectat!   

Sindicatele apără drepturile și promovează  interesele membrilor săi, iar membrilor organelor de conducere alese ale organizațiilor sindicale li se asigură protecția Legii Dialogului Social contra oricăror forme de condiționare, constrângere sau limitare în exercitarea funcțiilor lor.

Într-o formă aberantă, Legea Dialogului Social și deopotrivă Constituția României sunt sfidate sistematic de către conducerea IPJ Timiș. Căzut în dizgrațiile mai marilor săi și în spirala hărțuirilor, din 13 februarie agentul șef principal Cristian Danciu, președintele SNAP- biroul teritorial Timiș, a devenit o țintă a abuzurilor din partea șefilor doar pentru că liderul SNAP “a îndrăznit” să denunțe problemele cu care se confruntă polițiștii!

            De ce încearcă IPJ Timiș “să vâre pumnu-n gură” liderului S.N.A.P. , Cristian Danciu?

            Iată de ce…

La bilanțul I.P.J. Timiș din 26.01.2017, liderul Biroului Teritorial Timiș aduce la cunoștință conducerii și invitaților toate problemele cu care se confruntă polițiștii. Pentru că la toate ședințele de bilanț au participat persoane publice și din administrație, și de fiecare dată ședințele au fost filmate, la 10 zile de la evenimentul anual al I.P.J.-ului, liderul Cristian Danciu face public fragmentul de înregistrare în care denunță neajunsurile colegilor polițiști.

La doar câteva zile, mai mulți polițiști din cadrul I.P.J. Timiș i-au sesizat președintelui S.N.A.P.-Biroul Teritorial Timiș nemulțumirile și revolta față de efectuarea unei misiuni de pază la domiciliul unei părți vătămate cetățean sirian, condițiile josnice în care agenții efectuau paza la domiciliul cetateanului sirian încălcau atât demnitatea cât și drepturile polițiștilor până într-acolo încât au atras mila  cetățenilor, fapt relatat de către mass-media. Și ca absurdul să cuprindă scopul misiunii, (acela de protecție a cetățeanului sirian), operațiunea de protecție era zădărnicită de vreme ce acesta părăsea neînsoțit, la orice oră, domiciliul aflat sub paza polițiștilor… o situație demnă de filmele proaste.

După verificările efectuate ce i-au fost confirmate cele sesizate de către colegii polițiști, Cristian Danciu a informat S.N.A.P. România. Astfel, în data de  09.02.2017, conducerea Sindicatului Național al Agenților de Poliție din România trimite catre Chestorul Despescu Seful IGPR-ului o adresă prin care se solicită lămurirea aspectelor sesizate cu privire la misiunea în care polițiștilor le-au fost încălcate drepturi elementare. Față de celeritatea inexplicabilă cu care a fost dispusă paza cetățeanului sirian (rudă apropiată a cunoscutului Zaher Iskandarani), I.G.P.R.-ul a fost întrebat din ce fonduri a fost finanțată misiunea si mai presus de orice: CÂȚI POLIȚIȘTI ULTRAGIAȚI AU BENEFICIAT DE PAZĂ, ATÂT EI, CÂT ȘI FAMILIILE LOR, DEVREME CE S-AU AFLAT ÎNTR-UN REAL PERICOL DE MOARTE?!

             Așa cum era de așteptat, demersul facut de Cristian Danciu n-a rămas fără urmări…

La doar patru zile de la inaintarea adresei de către S.N.A.P. către I.G.P.R., liderul teritorial SNAP Cristian Danciu este „invitat” în biroul inspectorului șef, chestorul Mirescu Ion, fără vreo altă specificație în legătură cu “scopul și durata vizitei“… În birou, agentul sef pricipal Danciu Cristian era așteptat de inspectorul șef flancat de alți șase subalterni.

Primul gând al liderului de sindicat aflat față-n față cu inspectorul șef a fost unul legitim, firește, acela că situația polițiștilor care-au sesizat problemele au stîrnit îngrijorări și preocupări în rândul conducerii I.P.J. Timiș. Surpriză!!!!! Nici un cuvânt despre neajunsurile lucrătorilor! O întreagă artilerie de amenințări și jigniri s-au îndreptat către cel ales să apere drepturile și să promoveze interesele celor peste 200 de polițiști din I.P.J. Timiș-membrii S.N.A.P.

După întrevederea cu mai marii I.P.J.-ului, Cristian Danciu trimite o sesizare către S.N.A.P. România, adresă expediată mai departe către șeful I.G.P.R.

La o săptămână de la “ședința“ din biroul șefului de inspectorat, la I.P.J. Timiș au venit trei ofițeri din corpul de control al I.G.P.R. care, în viteză au efectuat cercetări, respectiv au solicitat rapoarte cu cele întâmplate în data de 13.02.2017, după care au plecat la București.

            La doar patru zile de la plecarea celor trei ofițeri, șeful I.PJ. Timiș a fost numit Adjunct al șefului I.G.P.R.!

            În data de 20.02.2017, IGPR-ul a transmis către S.N.A.P. România răspuns la solicitarea ce privea legalitatea misiunii la domiciliul respectivului însă au OMIS să precizeze cine suportă financiar această misiune!

            În prezent I.P.J. Timiș a declanșat o cercetare asupra liderului S.N.A.P. Timiș, prin Structura de Securitate, pe motiv că Bilanțul la care Cristian Danciu a participat în calitate de președinte de sindicat, ar avea caracter CONFIDENȚIAL!!!!!!

            După Odiseea Absurdităților de la I.P.J. Timiș, ne rămâne șirul de întrebări și enigme fără răspuns:

-dacă măsura dispusă de a-l păzi pe acel cetățean sirian (ce nu are calitatea de martor!), a fost legală și s-au respectat toate drepturile polițiștilor ce efectuau acea misiune, ce rost a mai avut acea demonstrație de forță împotriva liderului de sindicat Cristian Danciu ????

Nu cumva cei din conducere au fost supărați când au fost întrebați cine suportă costurile????

Probabil și mai deranjați au fost de întrebarea, dacă vreun polițist din cadrul I.P.J. Timiș ce a fost ultragiat, a beneficiat de asemenea măsuri de protecție, ei știind că nu!!!!!

Iată o situație în care un polițist, din perspectiva conducerii I.P.J. Timiș, n-a avut nevoie de protecție:   în anul 2014, polițistul Iliescu Cristian din cadrul Secției 2 Poliție, deplasîndu-se la un scandal într-un cartier din Timișoara locuit în majoritate de țigani, a fost lovit cu o cărămidă în cap. Polițistul a fost intr-un pericol real de a-și pierde viața, fiind operat pe creier, urmând zile de comă și luptă cu moartea. În acest caz, comanda I.P.J. Timiș nu l-a ajutat cu nimic pe polițist, ba mai mult:  în primă fază au refuzat să întocmească actele necesare unui accident de muncă-conform legii, iar ulterior, când dosarul a ajuns în instanță, acesta mergea singur la termenele de judecată unde se întalnea cu familia țiganilor, fiind în continuare amenințat și șicanat de către cei care i-au vrut moartea. http://www.tion.ro/politist-timisorean-in-starecritica-la-spital-dupa-ce-a-fost-lovit-cu-o-caramida-in-cap-de-un-rom/1408465

            Și nu în ultimul rând ne întrebăm: cine repară nedreptatea ce i s-a făcut liderului S.N.A.P. Biroul Teritorial Timiș, Cristian Danciu???

            CONCLUZII…

În anul 2017 într-o poliție ce se vrea sa fie democratică, modernă, aliniată la nivel european, conducerea I.P.J. Timiș încalcă flagrant Constituția României, Legea 62/2011 cât și Codul Penal, doar pentru faptul că un lider de sindicat a îndraznit sa solicite respectarea legii față de polițiști iar I.G.P.R. asistă pasiv ori, mai rău, devine complice la aceste abuzuri,și mai mult decât atât îl recompensează pe Șeful I.P.J. Timiș, chestorul Mirescu Ion, proaspăt uns în funcția numărul doi a I.G.P.R.-ului!

Legitim, ne întrebăm și nu renunțăm până nu ne răspundeți: cât de corectă a fost cercetarea Corpului de Control al I.G.P.R.-ului față de abuzurile comise de Mirescu Ion, atât timp cât în prezent acesta este A.D.J. al I.G.P.R.-ului și superior al celor ce au facut acesta cercetare?????

Până aflăm răspunsurile, vă asigurăm de un lucru: Sindicatul Național al Agenților de Poliție din România nu se dezice de poziția ofensivă atunci când trebuie să-și apere membrii, iar liderii săi vor lupta până la capăt având ca scut Constituția României, așa cum a facut-o și agentul șef principal Cristian Danciu, liderul Biroul Teritorial Timiș, rămas drept și demn în fața tuturor intimidărilor și presiunilor la care a fost supus, pentru că: nimeni nu e mai presus de lege!

Biroul Executiv Central

Scroll To Top